Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Χέρι-χέρι στους «16»

Χιλή - Ισπανία 1-2


Η Ισπανία νίκησε με 2-1 την Χιλή και έτσι πέρασαν αμφότερες στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Mε τις Ελβετία και Ονδούρα να μένουν στο 0-0, Ισπανία και Χιλή συγκέντρωσαν από 6 βαθμούς. H Furia Roja λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων πήρε την πρώτη θέση και παίζει με την Πορτογαλία στην επόμενη φάση, ενώ η Χιλή με την Βραζιλία, όπως και το 1998.
Το πρώτο γκολ του αγώνα στο 24΄ με τον Νταβίντ Βίγια να σκοράρει με πλασέ από τουλάχιστον 35 μέτρα, όταν ο Τσάβι Αλόνσο έβγαλε μπαλιά στον Τόρες και ο Μπράβο βγήκε αριστερά, έκοψε τον Τόρες, αλλά έστειλε την μπάλα στα πόδια του Βίγια και αυτός αμέσως πλάσαρε με το αριστερό και δεν αστόχησε. Η Ισπανία στο 37' διπλασίασε τα τέρματά της με τον Αντρές Ινιέστα και μάλιστα στην φάση αποβλήθηκε και ο Εστράδα για την Χιλή. Συγκεκριμένα, ο Τόρες έδωσε στον Ινιέστα και έφυγε δεξιά, ο τελευταιος τροφοδότησε αριστερά τον Βίγια και αυτός του έδωσε ξανά στο ύψος της περιοχής και ο Ινιέστα με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στην εξέλιξη της φάσης το δεξί πόδι του Τόρες βρήκε στον Εστράδα και ο Ισπανός έπεσε. Ο διαιτητής δεν είδε καλά και έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Εστράδα. Ο Βιγιάρ πέρασε στο ματς στο ημίχρονο και στο 47' μείωσε για τους Λατινοαμερικανούς με ένα τυχερό γκολ, καθώς σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον πόδι του Πικέ, πήρε ύψος και πέρασε πάνω από τον Κασίγιας και κατέληξε στα δίχτυα.
ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα, Μεντέλ, Πόνσε, Χάρα, Εστράδα, Βιντάλ, Μαρκ Γκονσάλες (46' Μιγιάρ), Βαλδίβια (46' Παρέδες), Αλέξις Σάντσες (65' Ορεγιάνα), Μποσεχούρ.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Kασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο (73' Χάβι Μαρτίνεθ), Ινιέστα, Βίγια, Τόρες (55' Φάμπρεγκας).


Ελβετία-Ονδούρα 0-0

Η Ελβετία έμεινε στο 0-0 με την Ονδούρα και δεν κατάφερε να προκριθεί στους "16", αφού κατέλαβε την 3η θέση στον 8ο όμιλο.
Ελβετία (Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Φον Μπέργκεν, Γκριχτίνγκ, Τζίγκλερ, Χούγκελ (78' Σακίρι), Ινλέρ, Μπαρνέτα, Φερνάντες (46' Γιακίν), Ντερντιγιόκ, Νκουφό (69' Φράι)
Ονδούρα (Ρουέδα): Βαγιαδάρες, Σαμπιγιόν, Τσάβες, Μπερνάρντες, Φιγκερόα, Γ. Παλάσιος, Τόμας, Άλβαρες, Νούνιες (67' Μαρτίνες), Τζέρι Παλάσιος (78' Γουέλκαμ), Σουάσο (87' Τούρσιος)