Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Απέκλεισαν τον Κασσελάκη από το κόμμα - Εκτεταμένα επεισόδια έξω από την αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής

 ΣΥΡΙΖΑ: Απέκλεισαν τον Κασσελάκη από το κόμμα - Επεισόδια έξω από την αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής [βίντεο] 

Σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 20:00.

Τελικά με καθαρή πλειοψηφία πέρασε η απόφαση να μην είναι υποψήφιος στην διαδικασία εκλογής αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν138 μέλη της ΚΕ, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση σημειώθηκε μεγάλη ένταση έξω από το ξενοδοχείο με τους υποστηρικτές τους Στέφανου Κασσελάκη να διαμαρτύρονται εντονότατα κατά της απόφασης της ΚΕ.

Για την σημερινή συνεδρίαση διαπιστεύθηκαν 151 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που σημαίνει ότι υπήρχε απαρτία. Σημειώνεται ότι αρνήθηκαν να πάρουν καρτελάκια διαπίστευσης προκειμένου να αποτρέψουν την απαρτία και την λήψη της απόφασης οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη καθώς και στελέχη που θεώρησαν “διχαστικό” τον αποκλεισμό.

Η σημερινή απόφαση σημαίνει ότι στην υποβολή των υποψηφιοτήτων που είναι μέχρι τις 24 Οκτωβρίου δεν θα είναι το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη. Το ερώτημα είναι εάν το Συνέδριο που θα ακολουθήσει στις 7-8 Νοεμβρίου θα μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά και να ανακηρύξει υποψήφιο τον Στέφανο Κασσελάκη όπως θεωρεί ο ίδιος και οι υποστηρικτές του.

Φάμελλος: Αντικομματική η στάση αποχής των μελών της Κεντρικής Επιτροπής 

«Αντικομματική» χαρακτήρισε τη στάση αποχής των μελών της Κεντρικής Επιτροπής κατά την παρέμβασή του ο Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας ότι «έπρεπε να είναι όλοι και όλες εδώ».

«Σήμερα ζήσαμε μία υπονόμευση των Οργάνων του κόμματος από μέλη και της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της ΚΕ. Και η υπονόμευση δηλώθηκε στις κάμερες, αρνούμενα τα στελέχη αυτά τον ρόλο που τους έδωσαν τα μέλη του κόμματος ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής», πρόσθεσε, ενώ είπε ότι «επιβεβαιώνονται έτσι τελικά και τα SMS για την αντισυγκέντρωση αλλά και για τη διαμαρτυρία έξω από την Κεντρική Επιτροπή».

Έκανε λόγο, επίσης, για «σοβαρά λάθη» που οδήγησαν «στην συρρίκνωση και την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ», μεταξύ των οποίων, είπε «η δημιουργία εσωτερικών εχθρών» που «κορυφώθηκε μετά το Συνέδριο». Κατήγγειλε επίσης ως «αντικαταστατική» την αλλαγή προέδρου ΚΟ «χωρίς απόφαση οργάνων», όπως και τη «συζήτηση για τον Πολάκη», για «την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου», και «το θέμα της Αθηνάς Λινού».