Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Της Λέττας Καλαμαρά

Αδικαιολόγητη απορία επικράτησε με την απότομη αποχώρηση του "υβριδικού όπλου" των βίαιων οικονομικών μεταναστών Αφρικής και Ασίας που χρησιμοποίησε το διεθνές οργανωμένο έγκλημα σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό Κράτος της ΜΙΤ για να διαρρήξει φαινομενικά τα σύνορα της Ελλάδας πρόσφατα. Πολλές θεωρίες σύμφωνα και με πληροφορίες της ΕΥΠ καταγράφηκαν δημοσιογραφικά για την απόσυρση των μεταναστών και τη μεταφορά τους σε άγνωστο μέρος με κυρίαρχη την εμφάνιση του ιού της Κορώνας.

Το thedayaftergr είχε αναφερθεί πολύ νωρίς στην εμφάνιση και εξαφάνιση αυτής της απειλής όταν δεν θα εξυπηρετούσε το σκοπό της. Να θυμίσουμε ότι οι μετανάστες ωθήθηκαν στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας από τα κυκλώματα διακινητών με συνοδεία δηλώσεων της επίσημης Τουρκίας τις παραμονές των κρίσεων της ανωτάτης στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και αποσύρθηκαν επικοινωνιακά αρχικά λίγο μετά το πέρας τους έχοντας πετύχει εν μέρει το σκοπό τους. Η τεχνητή έκρυθμη κατάσταση και επικοινωνιακή καταιγίδα με πολιτικές προεκτάσεις επηρέασε τη διαμόρφωση της στρατιωτικής ιεραρχίας ευλόγως και έκανε τους decision makers πιο ευάλωτους για όσο διάστημα χρειαζόταν προφανώς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το δίκτυο του Έλληνα "Γκιουλέν" με τους ανταποκριτές του στην Τουρκία που διαφημίζουν καθημερινά τα πρωτοσέλιδα της Hurriyet, στενά συνδεδεμένη με το "επίσημο" Τουρκικό Κράτος ιστορικά, σε ελληνόφωνα κανάλια παρέμεινε ανέπαφο, ανανεώθηκε και προωθήθηκε σε θέσεις που ελέγχουν τις τοποθετήσεις, τις προμήθειες και πολλά άλλα. Οι εντολοδόχοι του, αξιωματικοί αποδεδειγμένης μέτριας ικανότητας και χαρακτηριστικής εύνοιας στην καριέρα τους με βάση αντικειμενικά κριτήρια, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έτοιμοι για την εκτέλεση των νέων εντολών του τις επόμενες εβδομάδες.

Στον Έβρο άλλη μία περίεργη δωρεά στις Ένοπλες Δυνάμεις 25 τόνων τσιμέντων και η πρόταση αδαών σύμφωνα με ειδικούς για ανέγερση τσιμεντένιου τείχους, σε συνέχεια κατασκευής τάφρων σε άλλες εποχές, φέρνουν στην επιφάνεια το διακαή πόθο τής Τουρκίας να σφραγίσει τα σύνορά της στον Έβρο ποταμό από μία πιθανή αντίδραση σε επιθετικές γκρίζες ενέργειές της εναντίον της συμμάχου Ελλάδας στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου και της Ανατ.Μεσογείου. Σύμφωνα με ιστορικούς αναλυτές, η Ανατολική Θράκη που παραδόθηκε αδικαιολόγητα στην Τουρκία το 1922 είναι πεδινή, οδηγεί στην πρωτεύουσα Κωνσταντινούπολη και πυρήνα της Μεγάλης Ιδέας που δημιούργησε το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος και προκαλεί ανησυχίες στο Τουρκικό Κράτος που επιζητεί το σφράγισμα της με ελληνικές ενέργειες. 

Προτάσεις αδαών για τσιμεντένιο τείχος και παραχώρηση αρμοδιότητας του φράχτη σε Υπουργεία εκτός της Εθνικής Άμυνας καλό θα ήταν, όπως επισημαίνεται στο thedayaftergr, να παρακολουθούνται στενά από τους ακρίτες της Ελλάδας και τους φύλακες του έθνους πριν να είναι αργά. Δεν υπάρχει καλύτερη άμυνα από την επίθεση και ουδείς κέρδισε έναν πόλεμο μόνο αμυνόμενος, εγκλωβισμένος από μόνος του πίσω από τσιμεντένια τείχη με ακάλυπτα τα νησιά μας και το στόχο όλων το όμορφο ακριτικό Καστελόριζο. Αυτή είναι η λάθος τακτική που ακολουθείται και στην παράλληλη δύσκολη κατάσταση της αντιμετώπισης του κορωνοϊού με το επιτελικό κράτος μας.    

Αυτά προς το παρόν και αναμένουμε τα Συμβούλια της επόμενης εβδομάδας για φρέσκα νέα στον πόλεμο του Ελληνικού Πενταγώνου με τη ΜΙΤ στο έδαφος της Ελλάδας. Τα ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα για έμφορτα εμπορικά σκάφη με μετανάστες, η δημιουργία των 28 νέων hotspots στην ενδοχώρα, ανοίγουν το δρόμο για εξελίξεις την εποχή που ο κ. Μητσοτάκης εκ παραδρομής της έμπειρης κας Αμανπούρ και του κ. Τσαβούσογλου ονειρεύονται G20 για την παγκόσμια δημοκρατική διακυβέρνηση του πλανήτη, αφελώς, εις βάρος εθνικών συμφερόντων τύπου τουρκικών συντεταγμένων Τούρκικής ΑΟΖ... 


Thedayaftergr