Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Εφέτος ας κοινωνήσουμε διαφορετικά – Ας γίνουμε όλοι δωρητές αίματος και πλάσματος

«Θέμα τιμής η ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου» - Σήμερα η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου
Ανοιχτή επικοινωνία, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί, διατηρεί με κληρικούς και πιστούς της Εκκλησίας της Αμερικής ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος μέσω βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων και μηνυμάτων σε 24ωρη βάση από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Μάλιστα, στο τελευταίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του  ο κ. Ελπιδοφόρος αφού σημειώνει ότι ζούμε μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς, τονίζει ότι από τις
μεγαλύτερες δυσκολίες είναι η στέρηση της Θείας κοινωνίας και η αποχή μας από τη Θεία ευχαριστία.
Όπως σημειώνει, «ολόκληρη τη ζωή μας απολαμβάναμε τη συμμέτοχη μας σε αυτό το ιερό μυστήριο, και είμαστε ευγνώμονες που ανήκουμε στο σώμα του Χριστού, που είναι η  Εκκλησία μας. Τώρα όμως υπογραμμίζει «ήρθε η στιγμή να κοινωνήσουμε διαφορετικά και να γίνουμε εμείς το σώμα του Χριστού και η Θεία Ευχαριστία για να σώσουμε το κόσμο με το αίμα μας.
Ας γίνουμε λοιπόν τώρα δωρητές αίματος και δωρητές πλάσματος για να σώσουμε τους συνανθρώπους μας δείχνοντας την ευγνωμοσύνη μας προς το Θεό. Και αυτό είναι ένα άχραντο μυστήριο, το μυστήριο της αγάπης και της θυσίας για όλους τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν».