Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Γεώργιος Ι. Λεβεντάκης Δήμρχος Τριφυλίας : “ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ”, στο δήμο μας με σκοπό την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων

 * Δήμαρχος Τριφυλίας

Η πανδημία του κορωνοϊού, ήρθε για ν' αλλάξει τη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας, ανεξαιρέτως.
Ολόκληρος ο πλανήτης, η χώρα μας και κατ' επέκταση ο Δήμος μας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον (Covid-19), τον οποίο και κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.
Αρχικά, έπρεπε να αντιδράσουμε ψύχραιμα και οργανωμένα, ακολουθώντας
παράλληλα με ευλάβεια, σύνεση, αλλά και αίσθημα ευθύνης τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, προκειμένου να περιορίσουμε την εξάπλωση αυτής της πανδημίας.
Έτσι, προχωρήσαμε σε μια σειρά από ενέργειες, με κύριο σκοπό την προστασία της υγείας όλων των δημοτών μας (αλλά πολύ περισσότερο εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού), όπως οι κάτωθι αναφερόμενες:
•Προβήκαμε σε εργασίες ψεκασμού και απολύμανσης όλων των δημοτικών κτιρίων, των σχολείων, των ΚΕΠ, των ΚΑΠΗ, καθώς επίσης και δημόσιων χώρων, όπως νοσοκομείο, κέντρα υγείας και δικαστήρια.
Επίσης, για την υγιεινή και ασφάλειά μας, απολυμάνθηκαν πεζοδρόμια, δρόμοι, πλατείες και κάδοι απορριμάτων, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας.
•Προμηθευτήκαμε για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας, έγκαιρα, τα απαιτούμενα μέσα ατομικής προστασίας, όπως μάσκες, αντισηπτικά και λοιπά παρεμφερή είδη.
•Ενημερώσαμε σχετικά όλο το υπαλληλικό μας προσωπικό και λάβαμε κάθε ενδεικνυόμενο μέτρο για την προστασία τους.
•Αξιοποιήσαμε όσους από τους υπαλλήλους μας, την περίοδο αυτή, δεν έχουν το σύνηθες αντικείμενο εργασίας, λόγω της επικρατούσας κατάστασης, έτσι ώστε να καλύψουν άλλες ανάγκες του Δήμου, σε θέσεις οι οποίες παρέχουν -άμεσα- υπηρεσίες στους πολίτες.
•Είμαστε από τους πρώτους Δήμους της χώρας, που εκτός του ήδη υπάρχοντος προγράμματος "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ", συγκροτήσαμε επιπλέον την “ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ”, με σκοπό την εξυπητέρηση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας, κυρίως αυτών που διαμένουν στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, που επιβάλλεται και πρέπει να παραμείνουν στην οικία τους.
Η ομάδα αυτή, λειτουργεί καθ’ όλο το 24ωρο με πλήρως επανδρωμένο τηλεφωνικό κέντρο και προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζονται τα άτομα αυτά (όπως διανομή τροφίμων, φαρμάκων κ.λ.π.).
Υπάρχει ήδη οδηγία προς όλες τις υπηρεσίες μας, να απαντούν σε όλα τα τηλεφωνήματα που θα δέχονται από τους δημότες μας.
•Φροντίσαμε, για την απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τελών καθαριότητας & φωτισμού), καθώς επίσης και τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, όλων των επιχειρήσεων του Δήμου μας, που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.
Προτιθέμεθα δε, επικουρικά, να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί εξαιτίας των μέτρων.
•Προσωπικά, ανέλαβα εξ' ολοκλήρου τα έξοδα για τη μίσθωση αίθουσας εντός του κέντρου της Κυπαρισσίας, όπου έχει ήδη μεταφερθεί το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, προκειμένου από τη μια να διευκολύνει τους εθελοντές αιμοδότες και από την άλλη να τους παρέχει το αίσθημα ασφαλείας, που απαιτείται να νιώθουν την παρούσα περίοδο.
•Με τη βοήθεια της τεχνολογίας (μέσω drone), έστειλα μήνυμα προς, όλους τους δημότες του Δήμου Τριφυλίας, απ' άκρου εις άκρον, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τους εμψυχώσω και να τους διαβεβαιώσω πως, για όσο διάστημα διαρκέσει αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα είμαστε δίπλα τους, καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη τους.
•Το δημοτικό συμβούλιο και οι επιτροπές του Δήμου, όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα, θα λειτουργούν με βάση τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνει η νομοθεσία και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
•Οι υπηρεσίες καθαριότητας στο Δήμο μας, συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να παρέχονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και εδώ θέλω να επαινέσω τους υπαλλήλους μας, που απασχολούνται στον τομέα αυτό και υπερβάλλουν εαυτούς, φροντίζοντας για την καθαριότητα των χώρων που μας περιβάλλουν.
Πέραν όμως του τι κάνουμε εμείς, ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το τι κάνουν οι δημότες μας.
Θα ήθελα, λοιπόν, να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα, γιατί έχουν επιδείξει απόλυτο σεβασμό και πειθαρχία στις οδηγίες των αρμοδίων υγειονομικών αρχών της χώρας μας, διευκολύνοντας παράλληλα με τον τρόπο αυτό και το δικό μας δύσκολο έργο.
Βρεθήκαμε όλοι αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση, αλλά είναι και στο δικό μας χέρι να καταφέρουμε να βγούμε αλώβητοι από αυτήν, αποφεύγοντας τα χειρότερα.
Είναι παρήγορο για όλους μας και εξαιρετικά σημαντικό ότι, μέχρι σήμερα, κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα δεν προέρχεται από το  Δήμο Τριφυλίας.
Καθότι αισιόδοξος σαν άνθρωπος, ευελπιστώ για το καλύτερο αύριο αυτού του τόπου και θέλω, όσο τίποτε άλλο, το τέλος αυτής της κρίσης να μας βρει όλους μαζί.
Γι' αυτό εξακολουθούμε να ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ...
Γι' αυτούς που αγαπάμε!
Για να παραμείνουμε όλοι μας υγιείς και δυνατοί! 

airetos.gr/