Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ο Χαρδαλιάς ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για τα περιστατικά σε εκκλησίες σε Κουκάκι και Κέρκυρα

Για τα σημερινά περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα όπου ιερείς προσέφεραν τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς παρά την απαγόρευση και τις αντίθετες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι κατά τόπους εισαγγελικοί λειτουργοί και
έχουν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες.
Σχηματίστηκαν δικογραφίες για τη Θεία Μετάληψη σε Κουκάκι και Κέρκυρα παρά την απαγόρευση
Η αστυνομία αναζητά τους ιερείς που κοινώνησαν πιστούς παρά την απαγόρευση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο Εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης. Πάντως, εισαγγελικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δυο αυτά περιστατικά και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς.

Την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα 12 Απριλίου 2020 σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα .
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».
Έρευνα για περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι διεξάγει η Αρχιεπισκοπή έπειτα από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν τον ιερέα της εκκλησίας να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού. Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους.