Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Διάγγελμα Τραμπ: Ισχυρές οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν – Έτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ

 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απεύθυνε διάγγελμα από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη το απόγευμα μετά τα ιρανικά πλήγματα εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ τα ξημερώματα της ίδιας μέρας.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρχαν απώλειες Αμερικανών στρατιωτικών ενώ την ίδια στιγμή ανέφερε πως οι ΗΠΑ και οι Ένοπλες Δυνάμεις της είναι έτοιμες για όλα.

Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος ανεφέρε ότι εδώ και πολλές δεκαετίες έχουν σταθεροποιήσει την κατάσταση στην περιοχή. Η στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ εξουδετέρωσε τον μεγαλύτερο τρομοκράτη, τον Σουλεϊμανί».
«Στη δική μου προεδρία το Ιράν ποτέ δεν θα επιτραπεί να έχει πυρηνικά όπλα. Ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να είναι ευγνώμων και ευτυχής. Δεν επλήγησαν Αμερικανοί από τις επιθέσεις. Μικρές ζημιές υποστήκαμε. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για όλα. Το Ιράν εμφανίζεται να υποχωρεί. Κανένας δεν απώλεσε τη ζωή του, λόγω των προφυλάξεων που λάβαμε»
«Το Ιράν απειλούσε τον πολιτισμένο κόσμο. Ποτέ δεν θα αφήσουμε να γίνει αυτό. Την περασμένη εβδομάδα λάβαμε την απόφαση να εξουδετερώσουμε τον νούμερο ένα τρομοκράτη στον κόσμο, τον Κασέμ Σουλεϊμανί. Ήταν υπεύθυνος για κάποιες από τις χειρότερες επιθέσεις στον κόσμο. Εκπαίδευε τρομοκράτες, δολοφόνησε χιλιάδες στρατιώτες, διέταξε βομβιστικές επιθέσεις».Οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν ισχυρές οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν και θα παραμείνουν σε ισχύ, μέχρι η Τεχεράνη να αλλάξει συμπεριφορά, τόνισε σε διάγγελμά του ο Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που όλα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στον Λευκό Οίκο για την επίσημη αντίδραση του Αμερικανού πρόεδρου στα ιρανικά αντίποινα για την εξόντωση του στρατηγού Σουλεϊμανί.
 E.T.