Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Σημαντική νίκη με αντίπαλο τον Άρη σημείωσε ο Ολυμπιακός με 4-2.-τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

H κριτική των παικτών: Η αυτού μεγαλειότης... Ματιέ Βαλμπουενά!

Και μετά το τέλος της 19ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Πειραιά επιβλήθηκε με 4-2 του Άρη στο "Γ. Καραϊσκάκης" σε ένα χορταστικό παιχνίδι με καλό ρυθμό και πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο Ολυμπιακός ήταν καλός από τη μέση και μπροστά, αλλά είχε θέματα στα μετόπισθεν απέναντι σε έναν Άρη που μπήκε στο Καραϊσκάκη με σκοπό να διεκδικήσει ότι του αναλογούσε και στάθηκε καλά, ενώ ανησύχησε τον Ολυμπιακό μέχρι να προηγηθεί στο σκορ.Το διάστημα που έδειχνε ο Άρης ικανός
να βάλει "φωτιά" στο ματς ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό. Ένα καλά εκτελεσμένο κόρνερ από τον Βαλμπουενά στο 22' έδωσε τη δυνατότητα στον Σεμέδο να πάρει την κεφαλιά, ο Έμαν απέκρουσε προσωρινά και ο Γκιγιέρμε από κοντά έκανε το 1-0.
Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το 1-0 και στο 25' ο Καμαρά πίεσε πολύ ωραία ψηλά τον Δεληζήση και τον ανάγκασε σε λάθος. Ο Αφρικανός πάσαρε δεξιά στον Μασούρα, εκείνος έβγαλε σέντρα ακριβείας και ο Ελ Αραμπί με διπλή προσπάθεια σκόραρε για το 2-0. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 δεν τα παράτησε και στο 38' ο Ρόουζ με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Το γκολ ελέγχθηκε από το VAR και μέτρησε κανονικά αν και φαίνεται να είναι οφσάιντ. Το ματς έδειχνε να αποκτάει άλλο ενδιαφέρον, αλλά ο Βαλμπουενά είχε άλλη άποψη. Ο Γάλλος έκανε ό,τι ήθελε και σε αυτό το παιχνίδι και στο 44' με μία σαραντάρα μπαλιά βρήκε τον Ομάρ δεξιά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ με το αριστερό νίκησε τον Έμαν για το 3-1. Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες και με τον Ολυμπιακό να έχει σε τρελά κέφια τον Βαλμπουενά.
Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ημίχρονο και με διάθεση να σημειώσει κι άλλο γκολ για να καθαρίσει οριστικά το ματς με τον Άρη. Η ομάδα του Πειραιά από τη μέση και μπροστά έβγαζε ενέργεια, αλλά στα μετόπισθεν είχε το εύκολο λάθος. Στο 53' ο Μασούρας είχε καλή ευκαιρία, αλλά το σουτ που έκανε απέκρουσε ο Έμαν, ενώ στο 55' ο Ελ Αραμπί αστόχησε από καλή θέση. Το παιχνίδι όπως και στο πρώτο μέρος είχε γρήγορο ρυθμό με τον Άρη να προσπαθεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει φάσεις. Ο Βαλμπουενά, ωστόσο ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι και στο 61' "χόρεψε" τον Βέλεθ στην περιοχή με τον αμυντικό του Άρη να τον ανατρέπει και τον Τζοβάρα να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Γάλλος εκτέλεσε εύστοχα στο 64' και ο Ολυμπιακός έκανε το 4-1.
Κάπου εκεί όλα τελείωσαν, όμως, ο Άρης δεν πετούσε λευκή πετσέτα. Η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ έψαχνε γκολ και έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο. Οι Θεσσαλονικείς απέδειξαν και πάλι πως στις κόντρα επιθέσεις είναι η πιο επικίνδυνη ομάδα του πρωταθλήματος. Στο 73' σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ρόουζ ως οφσάιντ σε μία φάση που έκανε κακή έξοδο ο Σα. Παρά το 4-1 ο ρυθμός του αγώνα δεν έπεσε με τις δύο ομάδες να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Στο 82' ο Λάρσον πέρασε την κάθετη πάσα στον Ντιγκινί και αυτός νίκησε τον Σα για να μειώσει σε 4-2. Ο Ολυμπιακός έψαξε κι άλλο γκολ με τον Σουντανί, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε. Κάπως έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη απέναντι σε μία καλή ομάδα και να μένει στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε (84' Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά, Βαλμπουενά (70' Λοβέρα), Μασούρας, Ελ Αραμπί (81' Σουντανί)
Άρης: Έμαν, Δεληζήσης, Λάρσον, Ιντέγε (44' Ντιγκινί), Μαντσίνι, Ματίγια, Φετφατζίδης (64' Μαρτίνεθ), Βέλεθ (65' Ντε Σόουζα), Κόρχουτ, Ρόους, Μπα.
=========

Mε γκολ του Μακέντα ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 στην Ξάνθη, αναρριχήθηκε στην 4η θέση και έβγαλε εκτός πλέι οφς τη θρακιώικη ομάδα, υπό το βλέμμα του Χρήστου Πανόπουλου !
Η ομάδα του Γιώργου Δώνη σημείωσε μάλιστα την πρώτη εκτός έδρας νίκη της μετά από έναν ολόκληρο γύρο, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και έχοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης σχεδόν σε όλο το ματς.
Μάλιστα ο Ανουάρ, που με ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του, έπαιξε βασικός και έδειξε πολύ καλά στοιχεία δίνοντας λύσεις στη μεσαία γραμμή. Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Μακέντα, είχαν σε καλή ημέρα τους χαφ τους με τους Ζαχίντ, Δώνη, Ανουάρ να συνθέτουν ένα αρμονικό τρίγωνο και να «χτυπάνε» τα αδύνατα σημεία των γηπεδούχων.Η Ξάνθη αντέδρασε σπασμωδικά ασκώντας πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τους διαδρόμους για να βγάλουν αντεπιθέσεις και έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, ώστε να «κλειδώσουν» τη νίκη τους, η οποία ήρθε με το τελικό 0-1.
 ΞΑΝΘΗ (Παράσχος): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Κασάδο- Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Στάρτζεον (58’ Τζουρίτσκοβιτς), Εντουάρντο (72’ Φοσέ), Σόσα (53’ Μπαριέντος)- Κάστρο.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Δώνης, Ανουάρ, Ζαχίντ (84’ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάννης (67’ Χατζηθεοδωρίδης), Μπεκ (72’ Νάγκι),Μακέντα.

=========

Με σκόρερ τρεις Πορτογάλους, η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕΛ επικρατώντας 3-0 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Τα γκολ πέτυχαν οι Σιμόες (45+2΄), Ολιβέιρα (50΄) και Λόπες (60΄).
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+2΄) και μετά από σέντρα του Ολιβέιρα, ο Σιμόες πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με καταπληκτικό τακουνάκι άνοιξε το σκορ. Έως εκείνο το σημείο η ΑΕΚ αδυνατούσε να πατήσει περιοχή και δεν είχε δημιουργήσει την παραμικρή ευκαιρία.
Όμως το εκπληκτικό γκολ του 30χρονου μέσου «έκοψε τα πόδια» των Λαρισαίων. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου (50΄) ο Νέλσον Ολιβέιρα πέτυχε το 2-0 με κίνηση σπουδαίου σέντερ φορ.
Στο 62΄ από σέντρα του Μάνταλου και κακό υπολογισμό του Μπέρτου, ο Έλντες Λόπες βρέθηκε μόνος στην περιοχή και πέτυχε το 3-0, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια (τελευταίο στις 9/1/2018 εναντίον του Παναιτωλικού).
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Βράνιες (85’ Βασιλαντωνόπουλος), Οικονόμου, Σβάρνας, Λόπες, Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (78’ Γιούσης), Βέρντε, Ολιβέιρα (68’ Μπότος)
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος (78’ Μπάλλας), Μιχαήλ, Μόρας (68’ Ζίζιτς), Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε, Μπράλιτς (55’ Μπούστος), Ουάρντα, Παπάζογλου.
========
Ο Βόλος μπλόκαρε τον Ατρόμητο (0-0) στο Περιστέρι. 

Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά με δυσκολία έφτιαχνε φάσεις. Ο Βόλος με τριάδα στο κέντρο της άμυνας και τις γραμμές τουκοντά, περιόρισε τους Περιστεριώτες αλλά επιθετικά δεν φάνηκε καθόλου. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με τον Βέλλιο που πέρασε στο ματς, να πάρουν κάτι και πάλι στο φινάλε του αγώνα αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι - Γκάλο, Ρισβάνης (42’ λ. τρ. Στρούγγης), Γούτας, Κατράνης - Χαρίσης, Μπαένα (76’ Μάντσον) – Ούμπιδες, Μανούσος, Ενσικουλού (63’ Βέλλιος) – Γιακουμάκης
ΒΟΛΟΣ (Αλμπέρτο Γκαγιέγκο): Γκαραβέλης - Διαμαντής, Κανταμουρό, Δημόπουλος – Ντεντάκης (66’ Λύρατζης), Τσοκάνης, Μαξ, Φεράρι – Ζοάο – Τόρες, Γέντρισεκ (73’ Μάντζης)
===========
Δεν δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ο ΠΑΟΚ που πανηγύρισε τη νίκη με 3-1. Στην πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 29' οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν δίχτυα με τον συνήθη ύποπτο, Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο ρέφερι της αναμέτρησης προς στιγμήν δεν κατακύρωσε το γκολ, το οποίο εν τέλει μέτρησε λόγω του VAR.
Η συνέχεια του πρώτου μέρους δεν έκρυβε κάποια έκπληξη με 1-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του. Στην επανάληψη ο Πέλκας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 56' να κάνει το 2-0, αλλά τρία λεπτά μετά πήρε το αίμα του πίσω.
Το γκολ αν και ακυρώθηκε ως οφσάιντ μέτρησε στη συνέχεια με τη βοήθεια του VAR. Το τρίτο τέρμα των γηπεδούχων σημείωσε ο νεαρός Λάμπρου αφού πρώτα συνεργάστηκε ωραία με τον Μίσιτς. Το γκολ της τιμής για τους Αρκάδες που είχαν παράπονα από τη διαιτησία σημείωσε ο Φερνάντεζ.

ΠΑΟΚ: (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Μαουρίσιο (80’ Εσίτι), Λημνιός, Μίσιτς, Πέλκας (61’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (69’ Άκπομ).
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ορτέγκα, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Κώτσιρας, Σίτο (59’ Ριέρα), Μπόρχα Φερνάντεθ (77’ Μπελόκ), Βαλιέντε, Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ (69’ Πασαλίδης), Χαουρέγκι.
==============
Εξανεμίζονται οι ελπίδες παραμονής του Πανιωνίου στη Super League 1 μετά και το διπλό του ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη με 2-1. Από την άλλη «χρυσό» βαθμό πήρε στην έδρα του ο Παναιτωλικός με αντίπαλο τη Λαμία.
============

Aποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Πανιώνιος-ΟΦΗ 1-2
Παναιτωλικός-Λαμία 1-1
Ξάνθη - Παναθηναϊκός 0-1
ΑΕΚ – ΑΕΛ 3-0
Ατρόμητος - Βόλος 0-0
ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-1
Ολυμπιακός - Άρης 4-2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 19 αγώνες )_
1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
41-8
47
2
ΠΑΟΚ
41-18
46
3
AEK
32-20
34
4
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
20-19
28
5
ΑΡΗΣ
31-22
26
6
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
28-28
26
7
ΟΦΗ
29-30
26
8
Α.Ο. ΞΑΝΘΗ
17-24
26
9
ΑΕΛ
22-27
23
10
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
16-25
23
11
ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ
19-32
22
12
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.
26-30
18
13
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
 12-32
9
14
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
14-34
6