Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Αναφορά Γιώργου Ψυχογιού : Άμεσα οι πληρωμές στους Δήμους για το “Ζορμπά”


https://klife.gr/wp-content/uploads/2019/08/IMG_4378-1024x683.jpg 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών με την οποία αιτείται την επίσπευση των πληρωμών, προς όλους τους Δήμους του Νομού, για τα έργα αποκατάστασης οδικών υποδομών και αντιπλημμυρικής θωράκισης, που χρηματοδότηθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως για τις φυσικές καταστροφές του «Ζορμπά» τον Σεπτέμβριο του 2018.
Η Αναφορά κατατέθηκε προς ενίσχυση της Επιστολής που υπογράφεται από το
σύνολο των Δημάρχων του Νομού Κορινθίας προς τον αρμόδιο Υπουργό, με την οποία ζητείται η άμεση καταβολή των σχετικών χρηματοδοτήσεων που είχαν εξασφαλιστεί μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (2018ΣΕ87100001, ΣΑΕ 871), ώστε να μην δημιουργηθεί κίνδυνος για την ολοκλήρωση των έργων, τα οποία έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και εκτελούνται.
Πρόκειται για έργα που αφορούν στην αποκατάσταση οδικών υποδομών και συνοδών υδραυλικών εργασιών. Είναι προφανές ότι η φύση των εργασιών είναι ύψιστης σημασίας για την οδική ασφάλεια και την αντιπλημμυρική προστασία των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών του Νομού. 
Τα απαραίτητα ποσά έχουν δεσμευτεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό ήδη από την άνοιξη του 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις σχετικές αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με σκοπό την αποκατάσταση και βελτίωση των υποδομών, αλλα και την ανακούφιση των τοπικών κοινωνιών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.    
 =============
                        Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 
                        ΑΝΑΦΟΡΑ Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: «Καθυστερήσεις στις πληρωμές του έργου 2018ΣΕ87100001 της ΣΑΕ 871 του ΠΔΕ».

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεώργιος Ψυχογιός, καταθέτει ως αναφορά την από 20/11/2019 επιστολή του συνόλου των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας με την οποία ζητείται από τον Υπουργό Οικονομικών να επισπευσθούν οι πληρωμές από τη ΣΑΕ 871, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων που εκτείνονται σε όλο το Νομό.
 Σημειώνεται δε, ότι η ολοκλήρωση των εργασιών είναι κρίσιμη για την οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του Νομού, καθώς αποτελεί σταθερό προορισμό λόγω της εγγύτητας προς την Αθήνα αλλά και της φυσικής ομορφιάς του.
Επισυνάπτεται: Η επιστολή των Δημάρχων του Νομού Κορινθίας.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2019
Ο καταθέτων βουλευτής Γεώργιος Ψυχογιός