Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Βλ. Τσιώτος στο Korinthia.net.gr: το στοίχημα της καθημερινότητας στο δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Τις πρώτες του σκέψεις του ως νέος δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κατέθεσε στο korinthia.net.gr ο Βλάσσης Τσιώτος.
Όπως είπε οι βασικές προτεραιότητες αφορούν την επιστροφή της κανονικότητας στην καθημερινότητα, την διαχείριση του σοβαρού προβλήματος του ΧΥΤΑ, ο οποίος με τους ρυθμούς που γεμίζει προσεγγίζει γρήγορα την ημερομηνία λήξης της λειτουργίας του και την διάβρωση των ακτών, η οποία κάθε μέρα παρουσιάζει χειρότερη εικόνα.
Ίσως το πιο επείγον πρόβλημα από όλα, όμως, είναι το πρόβλημα των αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία δεν έχουν προχωρήσει και ο κίνδυνος να έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις τον επερχόμενο χειμώνα είναι μεγάλος.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο κ. Τσιώτος μιλά για το ζήτημα της καθημερινότητας, την αποκομιδή των απορριμμάτων που γίνεται σε όλο τον δήμο με 1,5 απορριμματοφόρο (!) αλλά και τις πρώτες εικόνες που αποκόμισε για την ευρύτερη κατάσταση στον δήμο, στις 15 μέρες που κάθεται στην καρέκλα του δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
«Τα πράγματα ήταν πραγματικά δύσκολα. Έπρεπε να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες και έτσι ρίξαμε και τις 15 μέρες, όλο το βάρος μας, στην αποκατάσταση της καθαριότητας. Με 1,5 απορριμματοφόρο, από τα 7 που έχει ο δήμος έπρεπε να φέρουμε αποτέλεσμα. Το καταφέραμε και είμαστε ικανοποιημένοι γι αυτό…».
Ο κ. Τσιώτος αναφέρθηκε ακόμα σε μία εικαστική παρέμβαση που έγινε με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Ελίνας Μενούνου και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου Νίκου Χαβέλη, οι οποίοι ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν τους κάδους απορριμμάτων στο Ξυλόκαστρο.
Μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί ώστε να μετατραπούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάδοι σε έργα ζωγραφικής, με έντονα χρώματα και ιδιαίτερη φαντασία.
http://korinthia.net.gr