Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-3: «Φαρμάκι» ο Μάνος


Τρεις αγώνες άνοιξαν το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής της Super League 1.
 Η Ξάνθη πανηγύρισε το δεύτερο συνεχόμενο διπλό στη φετινή σεζόν καθώς πέρασε από την έδρα του Παναιτωλικού με 2-1.Οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν στις αντεπιθέσεις και κατάφεραν να ζευγαρώσουν τις επιτυχίες τους στη Superleague και να αναρριχηθούν στην κορυφή.
Από την άλλη πλευρά οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν στο ματς, είχαν ευκαιρίες να κλειδώσουν τη νίκη, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από αυτό το
παιχνίδι.
Όλα τα γκολ σημειώθηκαν μέσα σε 7 λεπτά. Στο 70΄ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπαΐροβιτς. Η Ξάνθη απάντησε στο 72΄ με ατομική προσπάθεια και σουτ του Τεσέιρα. Πέντε λεπτά ο Στούργκεον με το στήθος από κοντά, σημείωσε το 1-2.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ- Σανιά, Μαλής, Γιοβάνοβιτς, Λιάβας- Λουσέρο (72′ Μοράρ), Ντάλσιο- Φυτόπουλος (46′ Μιμίτο), Ντουάρτε, Ντίας- Μπαΐροβιτς.
ΞΑΝΘΗ: Μπέντο- Μπαξεβανίδης (38′ λ.τρ. Ντίρεσταμ), Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα- Τερκί, Κοβάτσεβιτς- Μπαριέντος (57′ Φοσέ), Τζουρίτσκοβιτς, Στάργκεον- Ρενέλα (68′ Εντουάρντο).
 
Ο Βόλος νίκησε τον Άρη με 1-0 και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημείωσε στο 56', ο Γέντρισεκ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έπειτα από πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Σάσα σε σουτ του Λύρατζη.
Ο Άρης προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό γκολκίπερ των γηπεδούχων, Γκαραβέλη, ο οποίος είχε συμμετοχή και στη φάση του δοκαριού του Ντιγκινί στο 82ο λεπτό! Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι για 60 λεπτά και ευτύχισαν στο διάστημα αυτό να φτάσουν σε ένα γκολ, αντίθετα με τον Άρη, ο οποίος στο τελευταίο ημίωρο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την οπισθοχώρηση των αντιπάλων του, αλλά έμοιαζε μπλοκαρισμένος από την αμυντική τους διάταξη.
ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Φεράρι, Διαμαντής, Δημόπουλος, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης, Ζοάο Μουνίθ (81’ Μάντζης), Μυστακίδης (63’ Ηλιόπουλος), Γέντρισεκ (71’ Μαξ)
ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Μαντσίνι (58’ Λάρσον), Φετφατζίδης (80’ Γκάμα), Ιντέγε (65’ Μαρτίνες).

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο ΟΦΗ νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αυτή τη φορά με 3-1 έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Μάνο ο οποίος σημείωσε δυο γκολ και έδωσε την ασίστ για το τρίτο.
Ο Παναθηναϊκός απογοητευτικός μείωσε στο τέλος με πέναλτι του Μακέντα και έμεινε με δέκα παίκτες στο τελευταίο λεπτό λόγω αποβολής του αρχηγού του Κουρμπέλη ο οποίος τραυμάτισε με επικίνδυνο τάκλιν τον Κοροβέση.
Οι «πράσινοι» είχαν ανούσια υπεροχή στα πρώτα 20 λεπτά. Ο ΟΦΗ αποδείχθηκε φαρμακερός στις αντεπιθέσεις. Ο Αντίλ Ναμπί σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Σωκράτη Διούδη
Ο Δημήτρης Μάνος άρχισε να απειλεί στο 30’ και άνοιξε το σκορ στο 33’. Το VAR έδειξε ότι δεν υπήρχε οφσάιντ και το γκολ μέτρησε.
Το VAR ακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο Κώστας Γιαννούλης (σήκωσε επικίνδυνα το πόδι μπροστά στον Φεντερίκο Μακέντα) αλλά το τρίτο στο 49’ που πέτυχε ο Μάνος στην κόντρα μέτρησε κανονικά.
Με πολλά κενά στην άμυνα ο Παναθηναϊκός δέχθηκε και τρίτο γκολ στο 58’ από τον Τσιλιανίδη (ασίστ του Μάνου).
Ο Μακέντα με πέναλτι που έκανε ο Γιαννούλης στο 83’ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
Το ματς έληξε μέσα σε αποδοκιμασίες των οπαδών του Παναθηναϊκού προς τους παίκτες της ομάδας τους...
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Νούνες (60’ Μολό), Ινσούα, Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Χ. Δώνης, Χατζηγιοβάνης (46’ Μπουζούκης), Κολοβός (70’ Περέα), Μακέντα.
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης (78’ Μπράουν), Κοροβέσης, Νέιρα, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Ναμπί (86’ Σακόρ), Μάνος (90’ Φιγκεϊρέδο).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της αγωνιστικής:
Σάββατο (31/8)
Παναιτωλικός - Ξάνθη 1-2
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-3
Βόλος - Άρης 1-0

Το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής της Super League συνεχίζεται και σήμερα, με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στη Λάρισα με στόχο το 2/2, γνωρίζοντας, πάντως, εκ των προτέρων πως η τοπική ομάδα δεν σκοπεύει να κάνει εύκολο του έργο τους. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει στη διάθεσή του τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ενώ αντίθετα δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γκιγιέρμε.
Από την πλευρά της, η «Ένωση» βρίσκεται στην Τρίπολη, θέλοντας να ξεχάσει την απρόσμενη ήττα της πρεμιέρας από την Ξάνθη και να κάνει μια νέα αρχή. Επιτακτική η νίκη για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι μετά το ματς με την Τράμπζονσπορ ταξίδεψαν στην Πελοπόννησο με αλλαγμένη ψυχολογία.
Απόντες από το σύνολο του Νίκου Κωστένογλου είναι οι τραυματίες Μάνταλος και Ζεράλδες, ενώ για τον Αστέρα παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του Πασαλίδη.
Μάχη για να βρει τη χαμένη του ψυχολογία θα δώσει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόντρα στον Πανιώνιο. Μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να ρεφάρουν με νίκη στο πρωτάθλημα και η Τούμπα αποτελεί πάντα πρόσφορο έδαφος για την επιστροφή στις επιτυχίες.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, Άμπέλ Φερέιρα είδε τους Ντόουγκλας Αουγκούστο και Ελ Καντουρί να τραυματίζονται μεσοβδόμαδα, γεγονός που τους έθεσε νοκ άουτ από τη σημερινή αναμέτρηση.
Από την πλευρά τους, οι «κυανόλευκοι» ταξίδεψαν… αποδεκατισμένοι στη Θεσσαλονίκη, με τους Μανιάτη, Εμμανουηλίδη, Ντομίνγκες, Δούμτσιο και Παπανικολάου να μένουν εκτός.

Συνοπτικά το κυριακάτικο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Super League 1:

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος (19:00) PAOK TV
ΑΕΛ – Ολυμπιακός (19:15) Novasports 2HD
Λαμία – Ατρόμητος (20:00) ERT Sports HD
Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ (21:30) Novasports 1HD