Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Μεγάλο «διπλό» Ολυμπιακού στη Λάρισα με γκολ του Βαλμπουενά από το σημείο του πέναλτι, ενώ είδε να του ακυρώνονται τρία γκολ.

ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1: Το πήρε... πάνω του ο Βαλμπουενά 

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Λάρισα με τη «βασική» του 11άδα, για να κάνει τη δουλειά που έπρεπε πριν τη διακοπή. Για να κάνει το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα και να συνεχίσει στον δρόμο της κατάκτησης του τίτλου.
Οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν τέσσερις φορές, αλλά πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν με γκολ του ακόμα μια φορά εξαιρετικού Ματιέ Βαλμπουενά, μετά από πέναλτι που σωστά υπέδειξαν οι διαιτητές VAR, γκρέμισμα του Ελ Αραμπί από τον Μπέρτο (0-1).
Οι Πειραιώτες μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά πήραν τον έλεγχο του αγώνα
και μόλις στο 4ο λεπτό, ο Ελ Αραμπί έκλεψε την μπάλα, ανατράπηκε, ο ρέφερι συμβουλεύτηκε το VAR και παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΛ, έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Βαλμπουενά που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
Εν συνεχεία, οι φιλοξενούμενοι δεν συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, περισσότερο φρόντιζαν να διατηρούν το προβάδισμά τους. Ωστόσο στο 14ο λεπτό ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, σέντραρε υπέροχα από δεξιά, αλλά ο Κρίστινσον απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Ελ Αραμπί.
Η δεξιά πτέρυγα της ομάδας του Πειραιά (Ομάρ – Ποντένσε) ήταν ιδιαιτέρως κινητική, ο Σα δεν ανησυχούσε και στο 38’ έχουμε το 0-2 (έστω για μερικά δευτερόλεπτα). Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ευαγγέλου ειδοποιήθηκε από το VAR ότι ο Μαροκινός φορ ήταν εκτεθειμένος κι έτσι το 0-2 ακυρώθηκε.
Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο Νταουντά αστόχησε εξ επαφής με την εστία στην πιο σημαντική φάση για τους Βυσσινί και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1 και ένα ακόμα ακυρωθέν γκολ για την ομάδα του Μαρτίνς.
Στην επανάληψη, οι Βυσσινί μπήκαν πιο δυνατά και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης χωρίς όμως κλασσικές ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός έδειξε σημάδια κόπωσης και ο Μαρτίνς έκανε πιο νωρίς από ό,τι συνηθίζει αλλαγές.
Ο Καμαρά μπήκε στη θέση του «απόντα» Μασούρα και ο Κούτρης στη θέση του Τσιμίκα. Με το σύστημα να γίνεται 4-3-3. Η δημιουργία ήταν μικρή όμως, και τα ατομικά λάθη δεν κόστισαν στους πειραιώτες.
Ο Γρηγορίου απάντησε ρίχνοντας στον αγώνα τον επιθετικό Νούνιτς αντί του Μιλοσάβλιεβιτς. Ενώ η τελευταία αλλαγή του Ίβηρα ήταν με τον Ραντζέλοβιτς αντί του κουρασμένου Ποντένσε και ενώ το 0-1 έμοιαζε αδύνατο να αλλάξει, στην εκπνοή, στην μοναδική σημαντική στιγμή του δεύτερου μέρους, το δυνατό σουτ του Μπούστος πέρασε μόλις άουτ και κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει αλώβητος από μια επικίνδυνη έδρα.
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μόρας, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Μπέρτος (79’ Καρανίκας), Μιλοσάβλιεβιτς (64’ Νούνιτς), Φατιόν, Σεσέροβιτς, Μπούστος, Νταουντά (81’ Φιλίποβιτς)
Ολυμπιακός (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μεριά, Τσιμίκας (65’ Κούτρης), Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (82’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Μασούρας (61’ Καμαρά), Ελ Αραμπί