Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Επίθεση Τατούλη κατά πάντων στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη

 Αποτέλεσμα εικόνας για τατουλησ
Επιθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, του νέου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή, εξαπέλυσε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην... αποχαιρετιστήρια συνέντευξη που παραχώρησε προχθες στην Τρίπολη..
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Νέας Πελοποννήσου»

Την άμεση απομάκρυνση του επιλεγέντος Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γκιολή από τον κ. Νίκα απαίτησε ο Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο κ. Γκιολήςέχει παραδεχθεί την ενοχή του και έχει καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκισης για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων. «Δεν δικαιούται να μας κάνει μαθήματα ηθικής και νομιμότητας ο κ. Νίκας».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ακόμα ο Πέτρος Τατούλης στη στάση του κ. Νίκα σε σχέση με το ΠΕΠ Πελοποννήσου. «Απειλεί ότι σε συνεργασία με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη θα αφαιρέσει πόρους του ΕΣΠΑ από την Πελοπόννησο. Του στέλνουμε αυστηρό μήνυμα ότι δεν μπορεί να «ζημιώσει» ούτε ένα ευρώ τους Πελοποννήσιους πολίτες και τον καλούμε να ανακαλέσει την απειλή του για απένταξη έργων που έχουν αποφάσεις συλλογικών οργάνων».
Η Νέα Πελοπόννησος είναι βαθύτατα μυημένη στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και κάθετα απέναντι σε οποιαδήποτε λογική αποστασίας και ανοίκειων συμφωνιών που γίνονται κάτω από το τραπέζι. Οι εντολές του Γραφείου του Πρωθυπουργού προς τον κ. Νίκα για απαιτήσεις αποστασίας των στελεχών μας θα πέσουν στο κενό.
Είναι μεγάλο θεσμικό ατόπημα η τροποποίηση του νόμου του Κλεισθένη πριν καν την εφαρμογή του, αγνοώντας μάλιστα την ετυμηγορία των πολιτών. Οι συνεργασίεςθα προκύψουν μόνο σύμφωνα με την αρχή της δημοκρατικής λειτουργίας των συλλογικών οργάνων. Η Πελοπόννησος δεν θα μετατραπεί σε φέουδο κανενός. 
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει η πρώτη συνάντηση του πολιτικού φόρουμ της «Νέας Πελοποννήσου», όπου θα ανακοινωθούν τα στελέχη με τους τομείς αρμοδιότητας που θα αναλάβουν, οι πολιτικές προτεραιότητες και το όραμα, ενώ αμέσως μετά θα γίνει και η πρώτη συνάντηση του πολιτικού thinktank.
Σε ότι αφορά το νέο ρόλο που μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες στη νέα περιφερειακή θητεία, σύντομα θα ανακοινωθούν ανά τομέα ευθύνης οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής μας, οι οποίοι θα έχουν συνεχή παρουσία σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και θα καταθέτουν σχετικές προτάσεις.
«Ο κ. Νίκας χρειάζεται δεκανίκια να σταθεί πολιτικά όρθιος σε αντίθεση με εμάς που στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και περπατάμε με το κεφάλι ψηλά». 

Γραφείο Τύπου - Νέα Πελοπόννησος

 =================================================

Δελτίο Τύπου
Δήλωση Υπεύθυνης Επικοινωνίας «Νέας Πελοποννήσου» Κωνσταντίνας Νικολάκου
Σχετικά με την επικείμενη εγκατάσταση  μεταναστών  και την μετατροπή σε ανοιχτό κέντρο κράτησης του στρατοπέδου της Κορίνθου
Για μια ακόμη φορά, εν κρυπτώ και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς της Πελοποννήσου και ιδιαιτέρως της Π.Ε. Κορινθίας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να μετατρέψει το χώρο του πρώην ιστορικού στρατοπέδου της Κορίνθου σε ανοιχτό κέντρο μεταναστών.
Ο νέος Δήμαρχος Κορινθίων, Β. Νανόπουλος, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του, εκφράζει δημόσια την αγωνία του και καλεί όλους τους φορείς σε έκτακτη συνάντηση,  γιατί όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, επίκειται μεταφορά μεγάλου αριθμού μεταναστών στο στρατόπεδο και η μετατροπή του σε ανοιχτό κέντρο κράτησης μεταναστών.
Οι αποφάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Υπενθυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 2012 ο τότε Υπουργός Άμυνας κ. Δένδιας, αιφνίδια και χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε την εγκατάσταση στο στρατόπεδο της Κορίνθου μεταναστών γεγονός που είχε οδηγήσει τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη σε επίσημη καταγγελία και το Περιφερειακό Συμβούλιο στην καταδίκη παρόμοιων πολιτικών πρακτικών (υπ. αριθμ 296/2012 απόφαση), ζητώντας στο θέμα της αντιμετώπισης του ζητήματος των μεταναστών να τηρούνται απαρέγκλιτα οι διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο επανήλθε στο ζήτημα το 2015 ( υπ. αριθμ 80/2015 απόφαση του) ζητώντας το οριστικό κλείσιμο του κέντρου κράτησης μεταναστών στον ιστό της πόλης της Κορίνθου, βασιζόμενο στα πορίσματα ελέγχων των αρμοδίων διευθύνσεων υγείας, σχετικά με τις συνθήκες κράτησης που επικρατούσαν στο χώρο του στρατοπέδου.
Στην ίδια απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εξέφρασε θετική άποψη στο αίτημα του κ. Τατούλη, προκειμένου ο χώρος του Στρατοπέδου να αποδοθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να αξιοποιηθεί για τη στέγαση υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης.
Τα ψέματα του κ. Νίκα
Μόλις χθες, λίγες ώρες πριν τις αποκαλύψεις του νέου Δημάρχου Κορινθίων, ο κ. Νίκας επισκέφθηκε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επικαλούμενος ως αιτία της συνάντησης το δήθεν ενδιαφέρον του για την εγκατάσταση των Υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας σε αυτό με πρόφαση την μείωση κόστους των λειτουργικών δαπανών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο κ. Νίκας προσπαθώντας να παραπλανήσει απολύτως τους Πελοποννήσιους πολίτες εμφανίστηκε χθες ως «εμπνευστής» της ιδέας εγκατάστασης στο στρατόπεδο της Κορίνθου υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας και μάλιστα, ξεπερνώντας κάθε όριο προσβολής των πολιτών, ενώ γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος στο αρμόδιο Υπουργείο, μας ενημέρωσε ότι θα στείλει εγγραφή αίτηση στον Υπουργό….!!!
Πλέον, είναι σαφές ότι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τον κ. Νίκα στην πρόσφατη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή  και το Γενικό Γραμματέα  του Υπουργείου κ. Οικονόμου είναι η συγκάλυψη της απόφασης της Κυβέρνησης να μετατρέψει το Στρατόπεδο της Κορίνθου σε ανοιχτό κέντρο κράτησης μεταναστών.
Ο κ. Νίκας, ακολουθώντας την γνωστή σε αυτόν τακτική της «σουπιάς», που αφήνει μελάνι για να καλύψει τα ίχνη της, επιχείρησε να κοροϊδέψει τους πολίτες της Κορίνθου και της Πελοποννήσου, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Η εγκατάσταση μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου αποτελεί  το πρώτο «μεγάλο έργο» του κ. Νίκα στην Πελοπόννησο, την πρώτη απόδειξη ότι αποτελεί πειθήνιο πιόνι της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Καλούμε τον κ. Νίκα να απολογηθεί στους πολίτες της Κορίνθου και της Πελοποννήσου και να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα, σχετικά με τη μεθοδευμένη μετατροπή του στρατοπέδου της Κορίνθου σε «αποθήκη» μεταναστών. 

Γραφείο Τύπου - Νέα Πελοπόννησος