Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Μια σύλληψη για την επίθεση στο Α.Τ. Ακροπόλεως , στο Κουκάκι- Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Επίθεση στο Α.Τ Ακροπόλεως: Μια σύλληψη για τα επεισόδια στο Κουκάκι | tanea.gr
Σε σύλληψη μετατράπηκε η χθεσινή προσαγωγή ενός ατόμου μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως.κατά τη διάρκεια πορείας αντιεξουσιαστών όπου τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.
Οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούσαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Κουκακίου κατά της βραχυχρόνιας μίσθωσης, όταν η κατάσταση ξέφυγε από τον
έλεγχο.
Όταν η πορεία έφτασε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα νεαροί διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια εναντίον διμοιρίας ΜΑΤ τραυματίζοντας ελαφρά δύο αστυνομικούς. Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα, με τα ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα. Στην διάρκεια των επεισοδίων, έγινε η προσαγωγή ενός ατόμου, η οποία στη διάρκεια της νύχτας, μετατράπηκε σε σύλληψη.
Το συγκεκριμένο άτομο μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ τα ΜΑΤ πήγαν να συλλάβουν ένα ακόμη άτομο στην διάρκεια των επεισοδίων, όμως τελικά με την προτροπή πολιτών, αφέθηκε.
Συγκεκριμένα, κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη κατά αστυνομικού, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, αντίσταση και φθορές. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ενώ η πορεία που έκαναν οι αντιεξουσιαστές, ήταν κατά του Airbnb, στο Κουκάκι.