Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Επανακαταμέτρηση ψήφων ζήτησαν 5 υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ

Επανακαταμέτρηση των ψήφων από τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, έχουν ζητήσει αρκετοί υποψήφιοι, ελπίζοντας να αλλάξει το αποτέλεσμα και να δουν το όνομά τους στη λίστα με τους εκλεγμένους βουλευτές.
Συγκεκριμένα, επανακαταμέτρηση έχουν ζητήσει τρεις υποψήφιοι βουλευτές του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα. Πρόκειται για την Χριστίνα Αλεξοπούλου η οποία έλαβε 11.605
σταυρούς και εκλέγεται βουλευτής Αχαΐας, τον πρώην βουλευτή, Θανάση Νταβλούρο που πήρε 11.322 σταυρούς και είναι πρώτος αναπληρωματικός και την Ασπασία Ρηγοπούλου που έλαβε 5.530 σταυρούς προτίμησης.
Επανακαταμέτρηση ζήτησαν και δύο υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον Π. Κοκκόρη και τον πρώην υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Ν. Ταχιάο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, ο κ. Κοκκόρης κατετάγη 9ος με 13.321 σταυρούς, μόλις 114 σταυρούς λιγότερους από τον πρώτο επιλαχόντα Νίκο Ταχιάο, ο οποίος συγκέντρωσε 13.435 σταυρούς.
Η κίνηση των δύο βουλευτών να ζητήσουν την επανακαταμέτρηση, συνδέεται με το σενάριο που κυκλοφορεί ότι η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει τον πρώην πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε αυτήν την περίπτωση την έδρα του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή θα πάρει ο πρώτος επιλαχών που αυτή τη στιγμή είναι ο κ. Ταχιάος.