Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Παρέμβαση Αυγερινοπούλου για να ανοίξουν τα λουτρά Καϊάφα

 
Κλειστά λόγω των καθυστερήσεων της προηγούμενης κυβέρνησης παραμένουν ακόμα και σήμερα τα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα, παρότι περάσαμε τα μέσα Ιουλίου, με συνέπεια εκατοντάδες πολίτες να στερούνται τα πολύτιμα θεραπευτικά οφέλη των ιαματικών πηγών και η τοπική οικονομία να στερείται εσόδων. 
Οι αστοχίες, οι λάθος χειρισμοί και η άγνοια της απερχόμενης κυβέρνησης ευθύνονται για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που έχει οδηγήσει σε απόγνωση και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των ιαματικών πηγών του Καϊάφα, αλλά και τους εργαζομένους στα λουτρά, καθώς εξαιτίας της
μεγάλης καθυστέρησης στο άνοιγμα των λουτρών, «τινάχτηκε» στον αέρα όλος ο προγραμματισμός τους και υπέστησαν σοβαρή οικονομική ζημιά. Πολλές οικογενειακές επιχειρήσεις εστίασης και διαμονής που δραστηριοποιούνται στην περιοχή χάνουν την όποια οικονομική ανάσα που μπορούσαν να έχουν.
Για το θέμα η Δρ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εργάζεται συστηματικά για την ανάδειξη του ιαματικού τουρισμού στην Ηλεία, επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Τουρισμού από όπου έλαβε την διαβεβαίωση πως η λειτουργία των λουτρών Καϊάφα θα μπει σε προτεραιότητα για να μη χαθεί ολοκληρωτικά η τρέχουσα λουτρική περίοδος,  και το κυριότερο να μην υπάρξει απώλεια επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τις επόμενες λουτρικές περιόδους. Ο ιαματικός τουρισμός, κατά δήλωση της κας Βουλευτού, μπορεί να αποτελέσει πηγή εσόδων για όλη την χώρα και ιδίως για τον Νομό Ηλείας, στον οποίο βρίσκονται σειρά ιαματικών πηγών. Πρέπει όμως να οργανωθεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να λειτουργούν οι πηγές όλο το χρόνο.

 ilialive.gr