Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου - Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα -

Εκλογές 2019: Ο πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Στις 7 Ιουλίου θα γίνουν οι εθνικές εκλογές μετά από το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα στον Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον κ. Παυλόπουλο το απόγευμα της Δευτέρας και ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.
«Έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης σας ζητώ να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχτούν οι εθνικές εκλογές», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Ήρθα να ζητήσω την διάλυση της Βουλής δεδομένου ότι από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου 4 μηνών και θεωρώ ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Αυτό θα σήμαινε ότι οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν. Σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εκλογές όπως προβλέπει το Σύνταγμα» είπε ο πρωθυπουργός. «Αποδέχομαι την πρότασή σας», ανταπάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός μετά από μία εβδομάδα πολιτικών παλινωδιών με την Δικαιοσύνη και τα «βολέματα» συγγενών και φίλων στην Βουλή, πήγε τελικά στον κ. Παυλόπουλο για να του ανακοινώσει με πρόσχημα την Οικονομία την διάλυση της Βουλής και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Στη συνέχεια αναμένεται να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της επίσης προεκλογικής περιόδου, ενώ το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει πρόγραμμα για 500.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη τετραετία, νέα αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά -σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, που μαζί με τη νέα εκπρόσωπο Εφη Αχτσιόγλου αναλαμβάνουν κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία- και μέτρα για τη μεσαία τάξη.
Οι πληροφορίες μιλούν για αναφορές σε κίνητρα προς τις επιχειρήσεις ώστε να προσλαμβάνουν νέους και εργαζόμενες γυναίκες, κίνητρα που θα σχετίζονται με ελαφρύνσεις στη φορολογία και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις.
Στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής -αλλά όπως επιμένουν οι πληροφορίες και στη δήλωσή του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο- ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επιμείνει στη στρατηγική του φόβου και της κινδυνολογίας, συνεχίζοντας ακόμα και το αφήγημα περί ακραίων κύκλων των Βρυξελλών που θέλουν να επαναφέρουν τα Μνημόνια και τη λιτότητα στην ελληνική οικονομία, όταν πριν από τις ευρωεκλογές το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι οι Βρυξέλλες θέλουν Τσίπρα στο τιμόνι της χώρας.