Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Ο ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ κ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Εξαιρετική η συνέντευξη του μόνιμα εγκατεστημένου εις την αλλοδαπή  κ.Δασκαλάκη, καθηγητή του Χάρβαρντ, στον κ.Δανίκα. Δεν αρνήθηκε την ιδιότητα του Θεού ο νέος επιστήμονας στη σχετική διαπίστωση δίνοντας και μία προοπτική ταύτισής του στο μέλλον. Με πίστη στη νομοτέλεια του Σύμπαντος και σκοπό την αυτάρκεια μάς μίλησε για τις δύσκολες στιγμές του όταν δεν μπορεί να λύσει αυτό που έχει σκοπό να λύσει δίνοντας έναν τόνο ανθρώπινης αδυναμίας στην ύπαρξή του.

Νιώθοντας θλίψη για την ισοπέδωση προς τα κάτω στην Ελλάδα έβαλε το δίλημμα των εμάς των ιθαγενών αν θα σταθούν στα πόδια τους ή αν θα γίνουν υπόδουλοι του ιμπεριαλισμού της τεχνολογίας. Εκεί κάπου ανάμεσα στην αριστεία και τον ελιτισμό χάθηκε ίσως η μετάφραση αλλά το μήνυμα ήταν σαφές για την Ελλάδα. Μία αποικία για θάλασσα και ηλιοθεραπεία. Μετά πίσω εκεί όπου οι συνθήκες είναι εύκολες.

Πολύ ενδιαφέρον και ο ορισμός της τεχνητής νοημοσύνης με βάση τις ταινίες, όπου οι μηχανες σκέφτονται και μιμούνται τη νοηματική λειτουργία του ανθρώπου. Αυτό που δεν μάθαμε είναι αν οι μηχανές θα ψηφίζουν στην Ελλάδα για τον επόμενο Πρωθυπουργό αλλά έτσι και αλλιώς σε 50 χρόνια έχοντας φθάσει στο διακτινισμό τι σημασία έχει πού θα ζεις και τι θα ψηφίζεις. Τι Πολίτευμα θα έχεις.

Το σπουδαιότερο της συνέντευξης του κ.Δασκαλάκη στον κ.Δανίκα για εμάς τους απλά σκεπτόμενους για τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας ήταν ξεκάθαρο. Μόνο εάν είσαι τρελός γυρίζεις στην Ελλάδα, στην πατρίδα σου. Μπορεί να πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας αλλά αυτό φυσικά θα το κάνουν όλοι οι άλλοι εκτός από τον κ.Δασκαλάκη προφανώς και τους άλλους αρίστους που θα  επισκέπτονται την Ελλάδα για θάλασσα και ηλιοθεραπεία και αν υπάρχει χρόνος ευτυχώς και για κάποια συνέντευξη για να μας διαφωτίζουν.

Είμαστε πολύ τυχεροί να έχουμε άριστους γεννηθέντες Έλληνες που αφήνουν την πατρίδα τους. Μετανάστες για μία καλύτερη ζωή σε άλλη χώρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όποτε μπορούν μετά το συμφέρον της πατρίδας όπου διαβιούν και πιθανόν φορολογούνται, σκέφτονται και τα της πατρίδας των προγόνων τους και βοηθούν όσο τους επιτρέπεται.

Για τους τρελούς όμως που μπορούν να έχουν την εύκολη ζωή του κ.Δασκαλάκη και επιστρέφουν στην Ελλάδα, αξίζουν συγχαρητήρια εκ μέρους μας. Για εμάς αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες που ενοχλούν και δεν τους αφήνουν να μιλούν. Είναι αυτοί πραγματικά που φέρουν την ελπίδα να αλλάξουν την πατρίδα μας και αξίζουν τα συγχαρητήρια και τη βοήθεια όλων. Ασφαλώς με τόσους εχθρούς της Ελλάδας που λατρεύουν να τη δουν με Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και πλοία έμφορτα με το εμπόρευμα από την Ανατολή, το Λάος, τη Μιανμάρ, το Αφγανιστάν, το Ιράν και την Τουρκία επισκευαζόμενα σε ναυπηγεία και δεμένα σε λιμάνια, αυτοί οι ήρωες είναι ο θανάσιμος κίνδυνος. 

Ευχόμαστε στους απόδημους Έλληνες καλή επιτυχία στους σκοπούς τους και να έρχονται για μπάνια συχνά να μας διαφωτίζουν. Το έχουμε ανάγκη.

Μόνη απορία μας για δυνατούς λύτες είναι ποιος ψήφισε αυτούς τους νόμους του Σύμπαντος που τώρα έχουν καταδικάσει την Ελλάδα σε αιώνια υποδούλωση ή κάτι πιο εύκολο ποια είναι αυτή που αρνείται να ψηφίσει νέους Νόμους στην Ελλάδα, για πιο εύκολες συνθήκες σκέψης και ζωής, επιτέλους

Thedayaftergr