Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

''ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ''' ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 30-4-2019 ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Πραγματοποιήθηκε στο Δερβένι στις 30-4-2019, η συγκέντρωση του ανεξάρτητου τοπικού συνδυασμού ''ΔΕΡΒΕΝΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ'', όπου παρουσιάστηκαν :
α. Οι υποψήφιοι του συνδυασμού
β. Οι βασικοί στόχοι του προγράμματός του
Στη συνάντηση αυτή είχαν προσκληθεί όλοι οι δημότες, καθώς και όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, από τους οποίους αναμενόταν να τοποθετηθούν-δεσμευτούν πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα και προτάσεις από τον ως άνω συνδυασμό.
Η συζήτηση θα μπορούσε να είναι απόλυτα εποικοδομητική και ουσιαστική, αν στις πραγματικά ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις και προτάσεις του Τοπικού Συνδυασμού, είχαν τοποθετηθεί και δεσμευτεί όλοι οι παριστάμενοι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Αντίθετα πλην του Επαμεινώνδα Κατσούλα και των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού του Αδαμοπούλου Πατρίτσιας, Μανέτα Αποστόλη και Μητρόπουλου Γιάννη, όλοι οι υπόλοιποι επέλεξαν είτε την ''ασφάλεια'' της
Σιωπής, είτε περιορίστηκαν αυστηρά στην διατύπωση συγχαρητηρίων για την πρωτοβουλία αυτή.
Επίσης δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την απουσία του Δημάρχου, καθώς και του υποψήφιου της μείζονος αντιπολίτευσης παρά την έγκαιρη ενημέρωσή τους, αλλά και την δήθεν αγωνία που αυτοί εκφράζουν όσον αφορά την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Τέως Δήμος Ευρωστίνης.
Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ με επικεφαλής τον Επαμ. Κατσούλα δεσμεύτηκαν στις παρακάτω συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες άλλωστε αποτελούν και μέρος του προγράμματός τους :

1. Μόνιμη θέση Αντιδημάρχου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ευρωστίνης με πλήρεις αρμοδιότητες
2. Υποστήριξη του έργου του Αντιδημάρχου με μόνιμο μηχανολογικό εξοπλισμό, προσωπικό και άλλα μέσα
3. Λειτουργία του ΚΕΠ με διευρυμένο ωράριο.
4. Επέκταση (Αναβάθμιση) του Βιολογικού Καθαρισμού μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια, αξιοποιώντας σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα (π.χ. ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ).
Σημειώνεται ότι τα προγράμματα αυτά δεν αξιοποιήθηκαν, καθώς ούτε καν μια μελέτη δεν υποβλήθηκε προς έγκριση.
5. Διεκδίκηση-Αξιοποίηση όλων των κτιρίων της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό θα συγκεκριμενοποιηθεί η υπάρχουσα πρόταση για το Ειρηνοδικείο.
6. Μελέτη για την συνολική αναβάθμιση του Δερβενίου με στόχο την Οικονομική και Τουριστική ανάπτυξή του (Περιφερειακός Δρόμος, αποχαρακτηρισμός της Π.Ε.Ο., κ.λ.π.)
7. Αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών με άμεσες παρεμβάσεις και στην κατεύθυνση της συνολικής μελέτης που έχουν αναλάβει Διεθνείς Εταιρείες
8. Λειτουργία της Δημοτικής Αρχής με ισοπολιτεία, διαφάνεια και λήψη αποφάσεων στο πλαίσιο των Θεσμικών Οργάνων (Δημοτικό Συμβούλιο)
Εμείς οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ συμμετείχαμε στη συνάντηση με βάση το πρόγραμμά της εκδήλωσης, το οποίο μεταξύ άλλων προέβλεπε ''Τοποθέτηση παρευρισκομένων υποψηφίων στα ζητήματα''.
Πιστεύουμε ότι, κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη όταν ασκείται στις θέσεις και προτάσεις που διατυπώνονται δημόσια. Αυτό άλλωστε είναι και η ουσία του Δημοκρατικού Διαλόγου.
Όσοι δεν εκφράζουν άποψη, είτε δεν έχουν, είτε φοβούνται την κριτική.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ, ΒΡΑΧΝΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΚΑΙΤΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΚΟΦΙΝΑ ΛΕΝΑ, ΜΑΝΕΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΠΑΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΣΣΥ