Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Στα πρόθυρα της διάλυσης: Μπροστά στο -6 ο Παναθηναϊκός

Οριστική διακοπή εξαιτίας των οπαδών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι | tanea.grΣτα πρόθυρα της διάλυσης: Μπροστά στο -6 ο Παναθηναϊκός | in.gr
Ο Γερμανός ρέφερι της αναμέτρησης, Μάρκο Φριτζ, ανακοίνωσε την οριστική διακοπή του ντέρμπι, μετά τα σοβαρότατα επεισόδια που έγιναν από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.
Οι τρεις διαιτητές βγήκαν μαζί με τους παρατηρητές και εκπροσώπους των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο για να ελέγξουν την ατμόσφαιρα, αλλά και αν έχει εκκενωθεί το ΟΑΚΑ.
Αφού λοιπόν βγήκαν από τη φυσούνα είδαν μερικούς οπαδούς του Παναθηναϊκού στις κερκίδες και επέστρεψαν στα αποδυτήρια επισημοποιώντας μετά από λίγο την οριστική διακοπή στο ντέρμπι αιωνίων.
Η κατάσταση στο ΟΑΚΑ φάνηκε ότι μύριζε μπαρούτι από τα πρώτα λεπτά της
αναμέτρησης όταν και οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν «ντου» στον πάγκο του Ολυμπιακού στο 5ο λεπτό. Συγκεκριμένα, περίπου 20-30 χούλιγκαν του Παναθηναϊκού με κουκούλες επιτέθηκαν σε αναπληρωματικούς παίκτες, αλλά και ανθρώπους από το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Όπως  αναφέρουν οι άνθρωποι των ερυθρόλευκων μάλιστα, οι χουλιγκάν ήταν οπλισμένοι με μαχαίρι.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από περίπου 8 λεπτά κανονικά και αφού πρώτα τα ματ είχαν εξομαλύνει την κατάσταση. 


Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το γκολ του Γκερέρο στο ΟΑΚΑ με κεφαλιά (vid)Στο δεύτερο ημίχρονο του ματς κι ενώ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 53ο λεπτό με γκολ του Γκερέρο επικράτησε χαμός μέσα αλλά και έξω από το ΟΑΚΑ. Οπαδοί του Παναθηναϊκού στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία έριξε κροτίδες κρότου λάμψης αλλά και δακρυγόνα. Εκτός γηπέδου μάλιστα οι σκηνές ντροπής ήταν εκτός ελέγχου, με τους χούλιγκαν να πετούν μολότοφ στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ, έξω από τη θύρα των επισήμων.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται την ώρα που διεξάγεται το ματς, με την ένταση να υπάρχει και στις εξέδρες του γηπέδου, καθώς οι φίλοι των πράσινων ήθελαν να αποχωρήσουν, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.
Τελικά η κατάσταση στο ΟΑΚΑ έγινε ανεξέλεγκτη, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να διακόπτουν ξανά το ματς και να εισβάλουν για δεύτερη φορά στον αγωνιστικό χώρο στο 70ο λεπτό. Ο ρέφερι Φριτζ βλέποντας τους φίλους των πράσινων μέσα στο γήπεδο αποφάσισε τη διακοπή του ντέρμπι στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Χαρακτηριστικό των εικόνων ντροπής στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν πως οι οπαδοί που βόλταραν είχαν πάρει μέχρι και τα σημαιάκια!
Όσο οι παίκτες των δύο ομάδων βρισκόντουσαν στα αποδυτήρια το ΟΑΚΑ άδειασε, με τον κόσμο να αποχωρεί από τις κερκίδες. Ο Γερμανός διαιτητής δεν είχε αποφασίσει μέχρι εκείνη την ώρα την οριστική διακοπή του ματς και βγήκε για επιθεώρηση στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να ελέγξει την ατμόσφαιρα και κυρίως αν είχαν αδειάσει τελείως οι κερκίδες του γηπέδου.
Αφού έκανε την επιθεώρηση του μαζί με τους βοηθούς του ο Φριτζ επέστρεψε στα αποδυτήρια όπου και λίγα λεπτά αργότερα αποφάσισε την οριστική διακοπή του ματς εξαιτίας των οπαδών του τριφυλλιού που εισέβαλαν δύο φορές στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά την οριστική διακοπή στο ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ εξαιτίας όσων προκάλεσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, το Τριφύλλι κινδυνεύει με βαριά τιμωρία.
Πιο συγκεκριμένα, οι Πράσινοι κινδυνεύουν με αφαίρεση τριών βαθμών για τη διακοπή του αγώνα, συν ακόμα τριών, για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.
Ο ΚΑΠ για τη διακοπή του αγώνα προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, και χρηματικό πρόστιμο από 8.000 – 40.000 ευρώ.
Στο άρθρο 21 αναφέρονται επιπλέον τα εξής:
«Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών (σ.σ. οι ποινές για τη διακοπή), η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του πειθαρχικού κώδικα)».
Οι λοιπές ποινές του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα είναι αυτές στην παράγραφο 4β. για -3 εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πρόστιμο από 50.000 – 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών εφόσον έχουν σημειωθεί «σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας».
Μένει να δούμε τι θα γραφτεί στο Φύλλο Αγώνα και στην έκθεση της Αστυνομίας.

Στα πρόθυρα διάλυσης το Τριφύλλι

Ενός κακού μύρια έπονται για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι, που αντιμετωπίζουν δεκάδες προβλήματα εδώ και περίπου δύο χρόνια, που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με -6, που δίνουν μάχη για την αδειοδότηση, είναι πλέον μπροστά σε έναν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο. Σε έναν… εφιάλτη.
Η διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό φέρνει τον Παναθηναϊκό μπροστά στον κίνδυνο της αφαίρεσης έξι βαθμών από το πρωτάθλημα. Κάτι που σημαίνει πως από τους 32 βαθμούς που βρίσκονται σήμερα, θα πάνε στους 26, δηλαδή μόλις τρεις πάνω από τον ΠΑΣ Γιάννινα που βρίσκεται στη 13η θέση.
Με λίγα λόγια, στα πέντε ματς που απομένουν, οι πράσινοι θα δίνουν τη μάχη όχι της πεντάδας, όπως έδιναν μέχρι σήμερα, αλλά της… παραμονής στην κατηγορία, σε περίπτωση που τιμωρηθούν με αφαίρεση έξι βαθμών.