Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Κυριάρχησε στο ντέρμπι Επαιζε μόνος του ο Ολυμπιακός (0-1)

Επαιζε μόνος του ο Ολυμπιακός (0-1) | tanea.gr 

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, έχασε τα άχαστα στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε το γκολ στο δεύτερο με τον Γκερέρο (0-1), αλλά το παιχνίδι διεκόπη στο 70’ μετά τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του Τριφυλλιού. 

 

Το «ντου» των «πράσινων» χούλιγκανς στο πέμπτο λεπτό του αγώνα αλλά και τα σοβαρά επεισόδια στο δεύτερο ημίχρονο, τα οποία τελικά οδήγησαν στην οριστική διακοπή, σημάδεψαν το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.
Ένα ντέρμπι, στο οποίο όσο παίχτηκε ποδόσφαιρο οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι, με το 0-1 που έδειχνε ο φωτεινός πίνακας όταν ο Φριτζ διέκοψε τον αγώνα να αδικεί την εικόνα τους. Οι Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο
δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στην εστία του Σωκρατή Διούδη, αλλά αντιμετώπισαν προβλήματα στην τελική προσπάθεια. Στο δεύτερο βελτιώθηκαν στο συγκεκριμένο κομμάτι και βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Γκερέρο.
Στο 53’ ο Κούτρης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Γκερέρο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού για το 1-0. Μια φάση – καρμπόν με το γκολ που είχαν πετύχει οι Ερυθρόλευκοι στον αγώνα με την Μίλαν στην Ιταλία για το Europa League.
Σε αντίθεση, ωστόσο, με το παιχνίδι με τους Ροσονέρι, το ματς στο ΟΑΚΑ δεν τελείωσε ποτέ, με τον Γερμανό ρέφερι να το διακόπτει οριστικά στο 70’, μετά τα σοβαρά επεισόδια που έκαναν οι «πράσινοι» χούλιγκανς.
«Ντου», σοκ και αντεπίθεση
Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Στο 3ο λεπτό ο Μακέντα έριξε αγκωνιά στον Σισέ, αλλά ο Γερμανός δεν έδωσε στον Ιταλό επιθετικό την κίτρινη κάρτα ως όφειλε.
Δύο λεπτά αργότερα γίναμε μάρτυρες μια σοκαριστικής επίθεσης, όταν 20-30 οπαδοί του Παναθηναϊκού μπήκαν ανενόχλητοι στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά προς τον πάγκο του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά και ξανάρχισε λίγα λεπτά αργότερα. Οι Ερυθρόλευκοι έδειχναν σαφώς επηρεασμένοι από την επίθεση των πράσινων χουλιγκάνων, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 26’ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, με τον Κουρμπέλη. Ο διεθνής άσος του Τριφυλλιού πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σα αντέδρασε σωστά και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και άρχισε το… σφυροκόπημα.
Στο 30’ ο Μπουχαλάκης πήρε μέτρα με την μπάλα, βρέθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε δυνατά, αλλά ο Διούδης έδιωξε ενστικτωδώς, με τον Μασούρα στην επαναφορά να πλασάρει άουτ. Στο 35’ ο Φορτούνης προσπάθησε να σουτάρει με βολ πλανέ, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του πορτιέρο του Παναθηναϊκού.
Οι Ερυθρόλευκοι πίεζαν ασφυκτικά, πρέσσαραν ψηλά τα μπακ του Τριφυλλιού και έκλεβαν μπάλες, αλλά τα χάλαγαν στην τελική προσπάθεια. Στο 45+8’ ο Γκερέρο έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν βγήκε τετ α τετ με τον Σωκράτη Διούδη, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ελληνα τερματοφύλακα.
Στο 45+13’ ο Φορτούνης άγγιξε το γκολ, αλλά και πάλι η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέρασε τον Διούδη, πλάσαρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

 Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πειραιώτες μπήκαν πιο δυνατά και «προειδοποίησαν» με τον Ποντένσε να μην μπορεί με ψηλοκρεμαστό σουτ απέναντι από τον Διούδη, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 53′ όμως, ο Κούτρης βρήκε χώρο στα αριστερά και έκανε ανενόχλητος ιδανική σέντρα, για να πηδήξει πιο ψηλά από όλους ο Γκερέρο και με καρφωτή κεφαλιά να ανοίξει το σκορ, κάνοντας το 0-1 στο ΟΑΚΑ.  
Ξεκίνησε νέος… χαμός στο γήπεδο, με οπαδούς να συγκρούονται με την αστυνομία στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο και τα δακρυγόνα να φθάνουν μέχρι τις κερκίδες, δημιουργώντας απίθανες καταστάσεις στην εξέδρα. Φίλοι του Τριφυλλιού αναγκάστηκαν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να αποφύγουν τα χημικά και έτσι ο διαιτητής διέκοψε ξανά το ματς και οδηγήθηκε μαζί με τους παίκτες στα αποδυτήρια.
Ακολούθησε νέος τραγέλαφος με οπαδούς να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο και να… κλέβουν μέχρι και τα σημαιάκια στο κόρνερ. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να συνεχιστεί το ματς και σε ένα… θέατρο του παραλόγου, ο διαιτητής βγήκε για να εξετάσει αν έχουν αδειάσει οι κερκίδες ώστε να ολοκληρωθεί το παιχνίδι! Κάτι τέτοιο όμως δεν είχε συμβεί στο 100% και έτσι αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του ντέρμπι.
 

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Οικονόμου (62' Άλτμαν), Δώνης (59' Χατζηγιοβάνης), Κουρμπέλης, Κάτσε, Μπουζούκης, Μακέντα.
Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μεριά, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Γκερέρο.