Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ολοκληρώθηκαν “τα προαπαιτούμενα” Νίκα!

 
Χθες με δηλώσεις της σε Περιφερειακό κανάλι της Πελοποννήσου η Μαρία Σπυράκη , εκπρόσωπος της ΝΔ ,δήλωσε ότι “Ειδικά σε ότι αφορά την κ. Εύη Τατούλη, πρέπει να το κάνω εντελώς ξεκάθαρο και να το ακούσουν όλοι όσοι διακινούν σενάρια και πληροφορίες, η κ. Εύη Τατούλη δε θα είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ όποτε κι αν γίνουν οι εθνικές εκλογές.” Επίσης η κ. Σπυράκη είπε ότι η ΝΔ στηρίζει τον Παναγιώτη Νίκα γιατί ο κ. Τατούλης είναι ένας κακός Περιφερειάρχης .
Δεν ξέρουμε πώς έγινε και πάλι ένα στέλεχος της ΝΔ να προλαβαίνει τις επίσημες δηλώσεις του προέδρου , αλλά στην Πελοπόννησο αυτό τον καιρό φυσάνε “περίεργα ρεύματα”, οπότε δεχόμαστε την δήλωση εκ της ιδιότητος της
κ. Σπυράκη.
Και κάπως έτσι κλείνει ένας κύκλος εβδομαδιαίων δηλώσεων υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ στην Πελοπόννησο, εκτοξεύοντας μύδρους κατά του νυν Περιφερειάρχη,προσπαθώντας να επιτύχουν την πολυπόθητη συσπείρωση στο πρόσωπο του Παναγιώτη Νίκα. Γιατί μην γελιόμαστε! Αν ο Παναγιώτης Νίκας ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών, όλα όσα βιώνουμε και καταγράφουμε αυτούς τους μήνες μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνουν.
Οι διαγραφές , οι πιέσεις που ασκήθηκαν, οι οργίλες δηλώσεις, δεν κατόρθωσαν να ανακάμψουν την πορεία της υποψηφιότητας Νίκα.Ενδεικτικό αυτής της πορείας η άρνηση σε αρκετές περιφερειακές ενότητες, ισχυρών πολιτικών στελεχών του κόμματος να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια παρα το γεγονός πως τους ζητάται επιμόνως, εν αντιθέση με τον Τατούλη ο οποίος αυτή την φορά τουλάχιστον σε Μεσσηνία και Κορινθία οι συμμετοχές του είναι καλύτερες απο ποτέ.
Ως φράση απελπισίας μπορεί επίσης να ερμηνευθεί ακόμα και το επιχείρημα προς του Νεοδημοκράτες ότι “όσοι δεν ψηφίζουν τον Παναγιώτη Νίκα στις προσεχείς εκλογές είναι σαν καταψηφίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη”..
Επιχείρημα που σαφώς υποτιμά τη ΝΔ αλλά και το διακύβευμά της στις προσεχείς εθνικές εκλογές,επιχείρημα απαξιωτικό ακόμα και για έναν εν δυνάμει πρωθυπουργό.
Το προαπαιτούμενο του κ. Νίκα προς το κόμμα ,όπως το είχε δηλώσει στο Moriasnews.gr, ήταν η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση.
Όσο τα στελέχη της Νέας Πελοποννήσου στέκονται δίπλα στον Περιφερειάρχη και προστιθενται και νέα, οι πιέσεις θα κλιμακώνονται.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια είναι και η δήλωση της κ. Σπυράκη .
Ο πολιτικός εκβιασμός χθες πιστοποίηθηκε και ολοκληρώθηκε .Η Εύη Τατούλη είναι εκτός ψηφοδελτίων γιατί ο πατέρας της επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και αυτό δημιουργεί πρόβλημα.Για τίποτα άλλο δεν κατηγορείται η Εύη Τατούλη και είναι εκτός ψηφοδελτίων.
Στα 2019 και μετά απο τόσα χρόνια κρίσης πολυμέτωπης και πολυδιάστατης, δεν θα περίμενε κανείς να απαντά έτσι η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Και κυρίως με ύφος τιμωρητικό. Απο πού ορμώμενη αλήθεια ;
Αλλά και εαν εδώ λειτουργούν τα κομματικά στεγανά, η ερώτηση που τίθεται αφορά τον Παναγιώτη Νίκα που ακόμα δεν έχει αναφερθεί επαρκώς σε καμία πρόταση που να αφορά την Πελοπόννησο, και είναι “πώς δέχεται τα υποστηλώματα της δικής του υποψηφιότητας να είναι η πίεση, οι διαγραφές, και “η στοχευμένη “τιμωρία” του παιδιού για τον πατέρα”;

Τζένη Σουκαρά
moriasnews.gr