Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Ξέσπασε το κόκκινο «ηφαίστειο»τέσσερα γκολ σε είκοσι λεπτά (το διάστημα 68' -87') κόντρα σε Πανιώνιο και... Κοτσάνη

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0 (vid)
Ο Ολυμπιακός  του ωραίου ποδοσφαίρου φώναξε και πάλι «παρών» διαλύοντας την αντίσταση του μαχητικού Πανιωνίου με εντυπωσιακό ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του λιμανιού πέτυχε σπουδαία νίκη με 4-0, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ σ’ ένα… εκρηκτικό εικοσάλεπτο (68′ – 87′), έχοντας μάλιστα πολλές ακόμα ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα. Και πρέπει εδώ να επισημανθεί πως για ένα ακόμα ματς οι ερυθρόλευκοι είδαν έναν διαιτητή, αυτή την φορά τον Κοτσάνη, ν’ αρνείται να καταλογίσει πεντακάθαρο πέναλτι σε χέρι του Ντομίνγκες στο 51′ και ενώ το παιχνίδι ήταν στο 0-0.

Ξέσπασε το κόκκινο «ηφαίστειο» (4-0) | in.grΌταν ένας διαιτητής δεν δίνει πέναλτι σε φάση που αμυντικός κάνει αυτή την κίνηση με το χέρι παίζοντας… βόλεϊ, τότε δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να πει κάποιος για τον πόλεμο που κάνει η… εξυγίανση στον Ολυμπιακό.Οι ερυθρόλευκοι όμως είναι ομάδα που έχει μάθει πλέον να κερδίζει και τους διαιτητές. Το έκανε λοιπόν και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, αν και στο πρώτο μέρος χρειάστηκε πολύτιμη συμβολή του Ζοσέ Σα.
Ο τερματοφύλακας των πειραιωτών είχε δύο πολύ καλές αποκρούσεις (η πρώτη σε τετ α τετ με τον Καμαρά) διατηρώντας ανέπαφη την εστία του, σε φάσεις που ο Πανιώνιος βρέθηκε κοντά στο γκολ. Και ήταν πολύ σημαντικό για τους πειραιώτες ότι ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έδειξε σε ετοιμότητα. Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες και στο πρώτο ημίχρονο, σ’ ένα παιχνίδι που δεν αγωνίστηκαν οι τιμωρημένοι Γκιγιέρμε, Φορτούνης και ο Ομάρ έγινε αλλαγή πριν συμπληρωθούν 15 λεπτά αγώνα.
Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες και στο πρώτο ημίχρονο για ν’ ανοίξει το σκορ, κυρίως με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, αλλά και ο τερματοφύλακας του Πανιωνίοπυ, Κότνικ είπε «όχι» σε αρκετές περιπτώσεις στους παίκτες του Ολυμπιακού.
Ξέσπασμα σε είκοσι λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο
Μέχρι το 68΄ ήταν όλα στην λεπτή ισορροπία του 0-0. Μια ενέργεια του Βασίλη Τοροσίδη τα άλλαξε όλα… Μια κούρσα από τα παλιά στον δεξιό διάδρομο και ένα παράλληλο γύρισμα από εκείνα που όταν έχεις δύο σέντερ φορ στην αντίπαλη περιοχή πρέπει να καταλήγουν στα δίχτυα. Όπως και έγινε… Εκεί ήταν που άλλαξαν όλα. Εκεί έγινε η περιπέτεια.. .κατηφόρα.
Ακολούθησε ένα εκπληκτικό «ψαράκι» του Γκερέρο (74΄) που κλείδωσε το τρίποντο για τους πειραιώτες με τον Ισπανό να κάνει το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Το γκολ του MVP της αναμέτρησης, Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 79΄από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και το γκολ του Βούκοβιτς (86΄) διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τους ερυθρόλευκους. Μια ξεγυρισμένη τεσσάρα. Πριν όμως τι έγινε; Όσο ο Κότνικ είχε κατεβάσει ρολά (5΄, 9΄, 45΄ Λάζαρος, 23΄Γκερέρο, 28΄Κούτρης) και όσο εκατοστά από την εστία δε έφερναν το 1-0 ( 3΄Ποντένσε, 43΄, 64΄Λάζαρος).
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί (14′ Τοροσίδης), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά, Νάτχο, Ποντέσε, Χριστοδουλόπουλος (80′ Ντίας), Γκερέρο, Χασάν (83′ Σολδάνο).
Πανιώνιος (Ακης Μάντζιος): Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Οικονομίδης (80′ Σπιριντόνοβιτς), Κότσιτς, Κόρμπος (55′ Μανθάτης), Μακρύλλος, Σίντι Αλί, Τσιλούλης, Καμαρά (75′ Μίκο).
Απόλυτος κυρίαρχος στη Λαμία ο Παναιτωλικός, αυξομείωνε τον ρυθμό του παιχνιδιού κατά πώς τον βόλευε και έφτασε σε μια εύκολη «επαγγελματική» επικράτηση 0-2, συνεχίζοντας την εξαιρετική φετινή του πορεία, που τον διατηρεί στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Εφάρμοσε την τακτική πότε γκάζι πότε φρένο κι έτσι αφενός κέρδισε, αφετέρου δεν σπατάλησε και πολλές δυνάμεις. 
Οι Αγρινιώτες άνοιξαν το σκορ στο 25’ με τον Γουίλιαν εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 71’ με σουτ του Μπαΐροβιτς. Ως το φινάλε της αναμέτρησης απλά έκαναν συντήρηση οι φιλοξενούμενοι, πρόσεξαν τα μετόπισθεν, δεν απειλήθηκαν σοβαρά κι έτσι πρόσθεσαν το πολύτιμο τρίποντο στη βαθμολογία της.
Στην άλλη πλευρά, η Λαμία έχασε μοναδική ευκαιρία να ξεκολλήσει για τα καλά από την επικίνδυνη ζώνη. Δεν το πέτυχε και ο δρόμος προς τη σωτηρία μοιάζει ακόμη μακρύς και δύσκολος.
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο, Καραμάνος (60΄ Πίτι), Χουάν Τομάς (83΄ Σκόνδρας), Δημούτσος, Βάντερσον, Μπουλούλης-Τσαπρούνης (70΄ Επστάιν).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης (62΄ Γιαννακόπουλος), Μιχάι, Τσιγγάρας, Τσοκάνης, Λιάβας, Γουίλιαν, Λουσέρο, Άργκους, Ντίας, Μπαΐροβιτς (74΄ Μάλης), Γκούγκα (82΄ Αμαράλ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο (02/02)
Λαμία-Παναιτωλικός 0-2
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-0
Κυριακή (03/02)
ΟΦΗ-Ξάνθη (15:00)
Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης (16:00)
ΑΕΛ-Ατρόμητος (17:15)
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός (17:15)
Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα (19:00)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (19:30)