Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Colpo Grosso διά χειρός Αλέξη Τσίπρα

Της Λέττας Καλαμαρά 

Τον Οκτώβριο 2014 ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου που ζητούσε τότε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή τα εξής: «Ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από απονομιμοποιημένη Βουλή». Και συμπλήρωνε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως ρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης, πρόκειται για  απελπισία της κυβέρνησης στα διογκούμενα αδιέξοδα και στη λαϊκή δυσαρέσκεια". Και τόνιζε "θα κρατάτε δέσμια τη χώρα σε ένα προεκλογικό κλίμα και το πολιτικό σύστημα σε σενάρια ευτελισμού;». Ιανουάριος 2019 ο Αλέξης Τσίπρας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης και αρνείται τις εκλογές. Αρνείται να δώσει το δικαίωμα στο λαό να προσφύγει στις κάλπες και να διατυπώσει εκείνος εάν θέλει τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνείται να δώσει το δικαίωμα στο λαό να ασκήσει το εκλογικό του διακίωμα αντιβαίνοντας στο βασικό άρθρο 1 του Συντάγματος που καθορίζει τη μορφή του πολιτεύματος και θεωρεί ως θεμέλιό του τη λαϊκή κυριαρχία. Επίσης προχωρά σε καταχρηστική  ερμηνεία του άρθρου 84 που κάνει λόγο για τη σχέση Βουλής και Κυβέρνησης και διεκδικεί την ψήφο εμπιστοσύνης. Δηλαδή, λύνει, μόνο εντός Βουλής και μεταξύ ανεξάρτητων και αποχωρούντων την επόμενη ημέρα βουλευτών το θέμα της διατήρησης της κυβέρνησής του, χωρίς τη γνώμη του λαού.

Ακόμα χειρότερα με άλλο κυβερνητικό σχήμα θα διεκδικήσει ο Αλέξης Τσίπρας την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και με άλλο θα πορευτεί μετά αφού, όπως λέγεται και φημολογείται εντόνως, μετά τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό,  με Υπουργούς χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, γεγονός που επιτρέπει ο νόμος αλλά όχι η πολιτική συνείδηση και η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας της δημοκρατίας. Οι βουλευτές θα απολαμβάνουν το μηνιάτικο τους και θα κυβερνούν σκοτεινοί κύκλοι σε μία παρά φύση δημοκρατία. Αυτό θα είναι το νέο Πολίτευμα της χώρας από Πέμπτη και στην επόμενη Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μία ανώμαλη λύση που μας ξαναγυρίζει σε παλάτια και αυλές διαχείρισης του αιώνιου χρέους και υποταγής της Ελλάδας στον 21ο αιώνα. Συγχαρητήρια στην Κυρία Όλγα και τον Κύριο Πολύκαρπο, εχθρών της Ελλάδας και σκηνοθετών αυτής της πολιτικής φαρσοκωμωδίας, με πολλούς πρόθυμους κάλπικους πολιτικούς δυστυχώς.

Πόσο ομαλά θα τελειώσουν όλα αυτά και πού θα καταλήξουν, είναι κρίσιμο ερώτημα για τη χώρα.  
 

Thedayaftergr