Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Πέτρος Τατούλης «Ο σεβασμός του Συντάγματος πρέπει να κυριαρχεί στην πολιτική ζωή του τόπου»



«Βρισκόμαστε σε έναν τόπο που ουσιαστικά θεμελίωσε την Ανεξαρτησία του Ελληνικού Έθνους. Δημιούργησε το Ελληνικό Έθνος» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την επέτειο της 1ης Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και σημείωσε «είμαστε εδώ σε έναν τόπο που εκδόθηκε το Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδος και ουσιαστικά δημιούργησε τις βάσεις για τη συγκρότηση του Ελληνικού κράτους, της Ελληνικής πολιτείας».

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνεται στο κείμενο της Ανεξαρτησίας και το «υψηλό ανάστημα του Αναστάσιου Πολυζωίδη» ενός εκ των δικαστών του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που αντιστάθηκε στη θανατική καταδίκη, ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι αυτό το Σύνταγμα, το Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδος, αποτέλεσε το σπέρμα όλων των υπόλοιπων συνταγμάτων, ιδιαίτερα της 2ης Εθνοσυνέλευσης που έγινε στο Άστρος το 1823.
Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι κατά την εξέλιξη του Ελληνικού κράτους υπήρχε συνεχόμενη βελτίωση των συνταγματικών επιταγών σύμφωνα με τις αλλαγές των ιστορικών συνθηκών, «κυρίως όμως με την πρόνοια ότι τίποτα δεν μπορεί να καταργηθεί, αλλά θα πρέπει συνεχώς να βελτιώνεται. Αυτό νομίζω ότι αποτελεί ένα σημαντικό δίδαγμα το οποίο εκπαιδεύει την κοινωνία και τους πολίτες σε αυτό που πρέπει να κυριαρχεί στην πολιτική ζωή του τόπου. Κυρίως η εφαρμογή και υπακοή όλης της θεσμικής διαδικασίας στο σύνταγμα».  
Στην επέτειο της Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Σιδέρης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας κ. Ιωάννης Σαρρής.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου