Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Νέα δημοσκόπηση εκτινάσσει τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

 
 Μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Οpinion Poll που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα διάσπασης του κυβερνητικού συνασπισμού. Συγκεκριμένα μετά την αναγωγή η διαφορά σκαρφαλώνει στις 15 μονάδες υπέρ της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφει η έρευνα της Opinion Poll που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 14 του μηνός, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων αυξήθηκε κατά 1% σκαρφαλώνοντας στο 15%, με αναγωγή επί των εγκύρων.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι ΑΝΕΛ παρουσιάζουν πλέον εικόνα διάλυσης καθώς το ποσοστό τους κατακρημνίζεται στο 0,4%, κάτω από κόμματα όπως η Πλεύση Ελευθερίας (1,5%), η Ελληνική Λύση (2,2%), το ΛΑΟΣ (1,3%).
Σημαντικές απώλειες καταγράφει και το Ποτάμι, το οποίο επίσης μένει εκτός Βουλής φτάνοντας με δυσκολία το 0,7%.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα τα ποσοστά των κομμάτων που μπαίνουν στη Βουλή διαμορφώνονται ως εξής
ΝΔ: 27,7% (με αναγωγή 31,5%)
ΣΥΡΙΖΑ: 14,5% (με αναγωγή 16,5%)
Χρυσή Αυγή: 3,8% ( με αναγωγή 4,3%)
ΚΚΕ: 3,6% (με αναγωγή 4,1%)
ΚΙΝΑΛ: 3,4% (με αναγωγή 3,8%)
Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 17,3% και η αποχή διαμορφώνεται στο 9%.
Ο υπεύθυνος ερευνών της Opinion Poll αναφερόμενος στην έρευνα σημειώνει ότι αυτή πραγματοποιήθηκε «στο πλαίσιο του Βαρόμετρου της OPINION POLL  στο διάστημα 10-14/1. Αυτό σημαίνει ότι «έπιασε» το κλίμα τόσο της πολιτικής αστάθειας, όσο και του διαζυγίου τελικά ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και των μετατοπίσεων βουλευτών».