Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΑΣΕΠ-3Κ: Τέλη Φεβρουαρίου οι οριστικοί πίνακες-Πότε ξεκινά ο τρίτος γύρος ελέγχου


Στα τέλη Φεβρουαρίου, μεταφέρουν, πλέον, πηγές του ΑΣΕΠ που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων των επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018 για την πρόσληψη των 8.166 μόνιμων υπαλλήλων στις
ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τη συγκεκριμένη ημερομηνία έδωσαν ανώτατα στελέχη του ΑΣΕΠ στη διάρκεια της συνάντησης τους με υποψηφίους της προκήρυξης 3Κ, οι οποίοι διαδήλωσαν το πρωί της Τρίτης έξω από την έδρα της Ανεξάρτητης Αρχής για το γεγονός ότι δεν έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής τα οριστικά αποτελέσματα των επιτυχόντων.
Σύμφωνα με τις πηγές του ΑΣΕΠ, τα ανώτατα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής διαβεβαίωσαν του υποψηφίους ότι μέχρι 17 ή 18 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί ο δεύτερος κύκλος ελέγχου των αιτήσεων από όπου και θα προκύψει ο νέος αριθμός των υποψηφίων που «κλείδωσαν» την πρόσληψη τους. Υπενθυμίζουμε ότι από τον πρώτο γύρο του ελέγχουν είχαν προκύψει περίπου 5.500 χιλιάδες αιτήσεις που που πληρούσαν τις προϋποθέσεις πρόσληψης.
Την επόμενη Δευτέρα 21 ή την Τρίτη 22 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο τρίτος γύρος του ελέγχου που θα είναι ο τελικός και με το πέρας του θα προκύψουν οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων. Τα στελέχη του ΑΣΕΠ επίσης ξεκαθάρισαν ότι δεν δέχονται «πιέσεις».
Το νέο χρονοδιάγραμμα που έδωσαν τα στελέχη του ΑΣΕΠ στους υποψηφίους της προκήρυξης στη διάρκεια της συνάντησης, προκάλεσε την αντίδραση τους, αφού όπως δήλωσαν στην aftodioikisi.gr «δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα από την προηγούμενη συνάντηση που έγινε στις 14 Δεκεμβρίου». Και αυτό γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο δεύτερος κύκλος του ελέγχου. Μάλιστα ανέφεραν ότι το ΑΣΕΠ «δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα αποτελέσματα να εκδοθούν και στις αρχές Μαρτίου». 
Οι υποψήφιοι στη διάρκεια της συνάντησης εξέφρασαν επίσης την αγωνία τους για την έκδοση των αποτελεσμάτων, σημειώνοντας ότι φοβούνται «την καθυστέρηση της έκδοσης τους στην περίπτωση πρόωρων εκλογών», ενώ άφησαν αιχμές και υπόνοιες περί «ομηρίας» τους ενόψει των αυτοδιοικητικών αλλά και πιθανών προώρων εθνικών εκλογών.
Εξάλλου οι υποψήφιοι επισκέφτηκαν και το υπουργείο Εσωτερικών, όπου είχαν σύμφωνα με τους ίδιους συνάντηση με το Νομικό Σύμβουλο του υπουργείου, όπου του εξέθεσαν τις ίδιες «αγωνίες» υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι το ΑΣΕΠ δεν «προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς» την έκδοση των αποτελεσμάτων.