Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Σύντροφοι, για την… ΕΡΤ αγωνιζόμαστε όλοι! – Επίθεση Καλφαγιάννη στην κυβέρνηση

Ούτε ο χειρότερος εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις εξελίξεις στην ΕΡΤ. Ένα κόμμα που ήταν τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση και στοχοποιούσε συνεχώς την κρατική τηλεόραση ως «φερέφωνο όλων των κυβερνήσεων» κατηγορείται τώρα από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές ότι λειτουργεί ακόμα χειρότερα και από τους προκατόχους του!

Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης
«Που είναι η έκπληξη;» θα ρωτήσει ο καλόπιστος αναγνώστης. Πουθενά, προφανώς. Απλά είναι εντυπωσιακό πόσο νωρίς απέκτησε καθεστωτικά αντανακλαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρουόμενος ακόμα και με τους συνδικαλιστές τους οποίους στήριζε ανοιχτά την περίοδο που ήταν στην αντιπολίτευση. Για να μην ξεχνιόμαστε, ήταν η περίοδος που το σημερινό κυβερνητικό κόμμα υποσχόταν στους πάντες τα πάντα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Α. Τσίπρας επένδυσαν στην συνδικαλιστική εξουσία της ΠΟΣΠΕΡΤ και πορεύθηκαν μαζί της όχι μόνο στην περίοδο του λουκέτου και του «μαύρου» αλλά και παλαιότερα σε άλλες διεκδικήσεις εκ μέρους των συνδικαλιστών. Αυτή την συμπόρευση φαίνεται πως τώρα θα την πληρώσει πολύ ακριβά. Παραιτήσεις, αποπομπές, γκρίνια, χαμηλή τηλεθέαση, μειωμένα έσοδα από διαφήμιση και εμφύλιος εργαζομένων με φόντο τους συνδικαλιστές.
Στην αντιπολίτευση είναι εύκολο να λες και να υπόσχεσαι πολλά. Όταν όμως έρχεται ή ώρα να κυβερνήσεις, φαίνεται πόσο αξιόπιστος ήσουν στα αντιπολιτευτικά σου καθήκοντα. Ας το απολαύσουμε λοιπόν. ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΣΠΕΡΤ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ. Θα κλάψουν μανούλες από το συντροφικό ξύλο που θα πέσει!…

Εμφύλιος στην ΕΡΤ – Επίθεση Καλφαγιάννη στην κυβέρνηση

Διαφωνεί με τις παραιτήσεις που ζήτησε η κυβέρνηση

Το μπάχαλο που επικρατεί στην κρατική τηλεόραση ήρθε να επιβεβαιώσει ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ. Ο Π. Καλφαγιάννης με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» σημείωσε ότι μέχρι χθες η κυβέρνηση στήριζε αυτή τη διοίκηση και είναι δύσκολο και οξύμωρο τις επόμενες μέρες να ζητάει τις παραιτήσεις και πρόσθεσε ότι «το θύμα εξομοιώνεται με τον θύτη».
«Υπήρξε αναστάτωση, ένας προβληματισμός. Υπήρξε ένα αίσθημα αδικίας γιατί, αν είναι αλήθεια, το θύμα εξομοιώνεται με τον θύτη. Μέχρι χθες η κυβέρνηση στήριζε αυτή τη διοίκηση. Είναι δύσκολο και οξύμωρο τις επόμενες μέρες να ζητάει τις παραιτήσεις», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης σχετικά με την καρατόμηση της διοίκησης της ΕΡΤ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.
«Έχουμε δει πολλές διοικήσεις να έρχονται και να παρέρχονται, άλλες κακές και άλλες κακές. Αυτή η διοίκηση είχε ανοικτή την πόρτα σε όλους τους εργαζόμενους, ενέπνεε εμπιστοσύνη και ένα αίσθημα δικαιοσύνης. Ο Κωστόπουλος και όλοι ήταν κοντά μας στην περίοδο του μαύρου. Ήταν εμψυχωτής στο να πάει η ΕΡΤ μπροστά, εμψύχωνε τον κόσμο, είχε προσωπικότητα και κύρος. Υπάρχει το αίσθημα της αδικίας με τον τρόπο που έγινε. Ο κ. Κωστόπουλος μέσα στον ένα χρόνο έκανε πολλά, θα μπορούσε να κάνει περισσότερα αλλά σημασία έχει και το περιβάλλον», πρόσθεσε ο κ. Καλφαγιάννης.
Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, υποστηρίζει ότι «στην ΕΡΤ υπάρχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, λείπουν ειδικότητες όπως ηχολήπτες, μοντέρ, κομμώτριες, μακιγιέρ,ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, γεννήτριας χαρακτήρων».
«Νοικιάζονται εργαζόμενοι από ιδιώτες. Αναγκαζόμαστε να κλείνουμε τα μάτια στις μεικτές παραγωγές γιατί δεν μπορεί να προσλάβει η ΕΡΤ. Το υπουργείο Οικονομικών δεν ασχολείται με την ΕΡΤ, είναι η τροχοπέδη στην εξέλιξή της» ισχυρίστηκε ο κ. Καλφαγιάννης στη συνέντευξή του για τις μεικτές παραγωγές.

fimotro