Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Ο Απόλλων Σμύρνης απέσπασε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα με το 0-0 που πήρε στην Κρήτη από τον ΟΦΗ.

ΟΦΗ-Απόλλων 0-0: Ο πρώτος βαθμός
Η ισοπαλία δεν βόλευε κανέναν στο «Γεντί Κουλέ», αλλά ήρθε (0-0). Ο ΟΦΗ μπορεί να διατήρησε το +6 από τον Απόλλωνα, αλλά έχασε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, μέσα στο σπίτι του, να αποσπαστεί κι άλλο από τον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία.
Από την άλλη, το 0-0 στο Ηράκλειο μπορεί να έδωσε τον πρώτο πόντο στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», αλλά ο Γιάννης Μαντουράης γνωρίζει καλά, ότι για να
σωθεί η κατηγορία θα πρέπει να έρθουν άμεσα τα τρίποντα, ιδίως μέσα σε έδρες ομάδων με τον ίδιο στόχο.
Μένοντας πάντως αποκλειστικά στην εικόνα του ματς, θα λέγαμε πως οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά στο τέλος λαχτάρησαν, όταν στο 88’ ο Σικαμπάλα, πέρασε στον αμαρκάριστο Μάντζιο, που πλάσαρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Στρέζος έδιωξε!
Ο ΟΦΗ φωνάζει για τη φάση του 54’ όταν ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κύργια. Οι Κρητικοί παρέμειναν αήττητοι για τέταρτο σερί παιχνίδι (μία νίκη, τρεις ισοπαλίες).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Παπάζογλου, Κυριακίδης, Νάστος (64' Βουό), Πλατέλλας, Κουτσιανικούλης (65' Ντίνας), Αραβίδης (80' Νέιρα).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Οριουέλα, Γκίνο, Τριάδης (82' Ακόστα), Ντ’ Ούρσο (92' Τζανετόπουλος), Λούκιτς, Κονέ, Μπεντινέλι (61' Σικαμπάλα), Μάντζιος.