Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο ανοίγουν αυλαία στην ακριτική Ελλάδα

Ενημερωτικό Δελτίο 2/11/2018
Η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο συνεργάζονται με κοινή διάθεση εξωστρέ­φειας και επιχειρούν να δημιουργήσουν νέους δεσμούς με την ελληνική περιφέρεια. Η νέα πρωτοβουλία, αξιοποιεί έμπρακτα κάθε πρόσφορο δυνατό τεχνολογικό τρόπο, αλλά και κάθε πιθανή συνέργεια, ώστε να φέρει σε επαφή με την εμπειρία του θεάτρου κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ακόμη και στις πιο ακριτικές περιοχές της χώρας.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών να παρακολουθήσουν – σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι Δήμοι - παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε απευθείας σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο, μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής.
Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθα­νασίου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κ. Στάθης Λιβαθινός, παρουσία του Συντονιστή του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής κ. Κώστα Χαλβατζάκη.
Η συνεργασία αυτή θα εγκαινιαστεί την 1η Δεκεμβρίου με την παράσταση «Απόψε Αυτο­σχεδιάζουμε», του Λουίτζι Πιραντέλλο, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαυρίκιου, που ταυτό­χρονα με την κεντρική σκηνή του κτιρίου Τσίλλερ, θα αναμεταδίδεται, σε πραγματικό χρόνο, σε επτά ακριτικές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Αμοργού, του Διδυμό­τειχου, της Ικαρίας σε δύο διαφορετικούς χώρους, της Λέρου, της Λευκάδας, της Ορεστιάδας και της Χίου θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση ζωντανά, ως καλεσμένοι, με δωρεάν είσοδο.
Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα
Μέγαρο Αρβανίτη, 1ος όροφος, Γραφείο 4
Τηλ: 210- 3735035