Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Πρωτοστάτης της αποστασίας ο κ. Νίκας»


https://mesogeiostv.gr/wp-content/uploads/2018/09/nikolakou-nikas.jpg
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Νίκα σχετικά με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ και με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Ο καιροσκοπισμός του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Νίκα, όπως αποκαλύπτεται
από τις δημόσιες δηλώσεις του για τη λύση του μεγαλύτερου προβλήματος της Πελοποννήσου, τον καθιστά «επικίνδυνο» για την Πελοπόννησο, για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Αφού επιχειρεί να οικειοποιηθεί, κατά πως τον συμφέρει κάθε φορά, το μεγαλύτερο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα, δε διστάζει να διαστρεβλώσει τη σημασία της λευκής ψήφου και της απουσίας ως διευκόλυνση, υπονοώντας μάλιστα ότι εκτελούνται δικές του εντολές από Περιφερειακούς Συμβούλους.
Αποδέχεται συνεπώς δημόσια ότι αποτελεί τον αυτουργό και τον πρωτοστάτη της αποστασίας περιφερειακών συμβούλων. Επιδοκιμάζει άραγε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης μια τέτοια συμπεριφορά που προτρέπει σε αποστασία; Του επισημαίνουμε ότι παραμένει Δήμαρχος και ότι η στάση του αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο «πολιτικό αίσχος». Προσβάλλει ευθέως τους πολίτες και αποκαλύπτει τον «πολιτικά ανήθικο» τρόπο που πολιτεύεται.
Αξίζει να του υπενθυμίσουμε ότι δύο χρόνια ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου καθυστέρησε αναίτια το έργο, προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα σε Δήμους της Πελοποννήσου, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των απορριμμάτων, και πολλά ερωτήματα για τις συμβάσεις που υπέγραφε το ίδιο χρονικό διάστημα για τη μεταφορά των απορριμμάτων.
Σήμερα που έχει ανάδοχο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Καλαμάτας, γιατί συνεχίζει να υπογράφει αναθέσεις για τα απορρίμματα; Γιατί ενώ θα μπορούσε να έχει προσλάβει προσωπικό δεν το έχει κάνει και το θυμήθηκε τώρα; Γιατί επίσης ζητά επίμονα να κηρυχθεί ο Δήμος Καλαμάτας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Θα δώσει δημόσια απάντηση για τις συμβάσεις που έχει συνάψει με εργολάβο για την απομάκρυνση των σκουπιδιών, ζήτημα το οποίο εξετάζει η δικαιοσύνη;
Θυμήθηκε ωστόσο τώρα να ασχοληθεί με τα πυρηνελαιουργεία, μόνο και μόνο για να δείξει ότι είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, χωρίς ποτέ να έχει ασχοληθεί ουσιαστικά, γιατί διαπιστώνει ότι οι πολίτες του γυρίζουν την πλάτη. Αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό θέμα με επιφανειακό τρόπο, χωρίς να μπορεί να καταθέσει συγκεκριμένη άποψη για την οποία θα κριθεί.
Του επισημαίνουμε ότι η κοινή επιτροπή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας δεν έχει ως αντικείμενο την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, σύμφωνα με τους οποίους έχουν αδειοδοτηθεί οι συγκεκριμένες μονάδες. Ο σκοπός είναι να αξιολογηθούν τα νέα δεδομένα, ούτως ώστε να τεκμηριωθεί η αναγκαιότητα της νομοθετικής παρέμβαση για την αυστηροποίηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους.
Το μεγάλο όπλο της Νέας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής αρχής ήταν και παραμένει το σπουδαίο έργο της. Γι’ αυτό την εμπιστεύονται οι πολίτες. Σε αυτό την έχουν αξιολογήσει και γι’ αυτό παραμένουν δίπλα της.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου