Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Σάλος στην ΕΛΑΣ με τις επιπολαιότητες της Παπακώστα

Οργή έχει προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ η νέα επίθεση κατά αστυνομικών από αντιεξουσιαστές στο Εφετείο που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών αλλά και δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστας.  

Την ώρα που  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων καταδικάζει
την επίθεση κατά των συναδέρφων της, επισημαίνουν δηκτικά, πως είναι ολοφάνερο ότι τέτοιου είδους περιστατικά, δεν συγκινούν κανέναν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, γι’ αυτό και δεν υπήρξε, ούτε μετά τη σημερινή επίθεση, η αναμενόμενη αντίδραση για τη σύλληψη των δραστών.
Το κλίμα στην ΕΛ.ΑΣ., έγινε ακόμη πιο βαρύ μετά τις καταγγελίες ενός εκ των τραυματισμένων αστυνομικών που φέρεται να είπε ότι ο επικεφαλής αστυνόμευσης συνέστησε να μην γίνουν συλλήψεις για να μην «οξυνθούν» περαιτέρω τα πνεύματα.
Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας στο Open υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εντολή να μην γίνονται συλλήψεις. «Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις», είπε.
Παράλληλα, η κυρία Παπακώστα κάλεσε τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους», διαμηνύοντας παράλληλα ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».
Την ίδια ώρα πάντως, συνδικαλιστές αστυνομικοί, όπως ο γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Σ. Μαυροειδάκος, δήλωνε στην τηλεόραση του Alpha ότι δεν δόθηκε καμία εντολή για συλλήψεις αντιεξουσιαστών που πρωταγωνίστησαν στην άγρια επίθεση που έστειλε στο νοσοκομείο τους τρεις αστυνομικούς. Αναρωτήθηκε μάλιστα, αν θα γίνει έρευνα γιατί δεν έγιναν συλλήψεις. Μάλιστα, συνδικαλιστές κατήγγειλαν ότι αξιωματικός που ήταν παρών απέτρεψε τους συναδέλφους του από το να προχωρήσουν σε συλλήψεις.