Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΔΡΑΣΗ: Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της στην Ευρώπη σήμερα


12.11.2018
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Σε μια περίοδο που η Ευρώπη αλλάζει δραματικά, με την ανάδειξη νέων πολιτικών πρωταγωνιστών (Weber στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Σαλβίνι στην Ιταλία, AFD και Πράσινοι στη Γερμανία κ.λπ.), νέων συμμαχιών (συμμαχία Μακρόν με Φιλελεύθερους του ALDE, φλερτ Τσίπρα με τους Σοσιαλδημοκράτες κ.α.) και την αποχώρηση ισχυρών προσωπικοτήτων όπως η Άγκελα Μέρκελ, η κατανόηση του τι συμβαινει στην Ευρώπη και πως θα υπερασπιστούμε τα κεκτημένα της Ανοικτής Κοινωνίας, αλλά και την οικονομική και πολιτική θέση της -βαρύτατα εξαρτημένης από την Ευρώπη- Ελλάδας, έχουν τεράστια σημασία για το μέλλον όλων μας. Σημασία όχι θεωρητική, αλλά πρακτική που αγγίζει με αναρίθμητους τρόπους τη ζωή και την καθημερινότητά μας.

Για να τα συζητήσουμε όλα αυτά σας υπενθυμίζω την πρόσκληση για την εκδήλωση στην οποία συμμετέχω ως ομιλητής, την οποία οργανώνουν μεθαύριο Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, το απόγευμα, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών - Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ), σε συνεργασία με το ΑνΕυρωπαϊκό Ινστιτούτο Κοινωνικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΕΙΝΚΑΜ) και με την υποστήριξη του Friedrich Naumann Foundation (FNF). Η εκδήλωση θα κρατήσει από τις 7:00 εως τις 9:00 μμ, και θα γίνει στην Αίθουσα του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής, με θέμα «Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της στην Ευρώπη σήμερα».


Ομιλητές εκτός από εμένα θα είναι οι Αλέξανδρος Σκούρας (Πρόεδρος του ΚΕΦίΜ) και Γιώργος Παπούλιας (Πολιτικός Επιστήμονας, Συνεργάτης του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη), ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Θόδωρος Σκυλακάκης
Πρόεδρος της Δράσης


Εξασφαλίστε τη θέση σας εδώ
Οδηγίες προσέλευσης:
  • Η είσοδος του κτιρίου που στεγάζει την Αίθουσα του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου του Μεγάρου Μουσικής.
  • Οι παρευρισκόμενοι που θα έρθουν οδικώς και επιθυμούν να αφήσουν το όχημά τους στο parking του Μεγάρου, θα πρέπει να κατευθυνθούν με τον ανελκυστήρα προς το επίπεδο «Αλεξάνδρα Τριάντη».