Το ταχίνι (tahini) είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από σπέρματα
διαλεγμένων σπόρων του σησαμιού (Sesamun Indicum), περνώντας από τη
διαδικασία της αποφλοίωσης και της ξήρανσης.
Το σησάμι είναι φυτό με ύψος 100-120cm, το οποίο αναπτύσσει απλά ή
διακλαδισμένα στελέχη. Τα φύλλα του φύονται στους κόμβους εναλλάξ ή
αντικριστά. Ένα σε κάθε τρία άνθη, μήκους 4-5 cm, γονιμοποιείται και
αργότερα αναπτύσσεται ο υποδοχέας που φέρει τους σπόρους.
Το ταχίνι καταφέρνει και συνδυάζει όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά, που
είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Καταρχάς,
αποτελείται από μία σημαντική ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών, υψηλής
βιολογικής αξίας. Θα μπορούσε να γίνει υποκατάστατο των ζωικών
πρωτεϊνών, ειδικά αν συνδυαστεί με όσπρια ή ξηρούς καρπούς.
....................