Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Μάθε να διαχειρίζεσαι φοβίες, άγχος, θυμό, θλίψη

mathe-na-diaxeirizesai-fovies-agxos-thymo-thlipsi.jpgΜάθε να διαχειρίζεσαι φοβίες, άγχος, θυμό, θλίψη


Νέο κύκλο βιωματικών συναντήσεων για τη διαχείριση των φοβιών, του άγχους, του θυμού και της θλίψης διοργανώνει το Ιατρείο Ψυχοθεραπείας Πειραιά.


Διαβάστε περισσότερα

o-epikefalis-tou-evropaikoy-paratiritiriou-gia-ta-narkotika-sto-kethea-ithaki.jpgΟ επικεφαλής του Ευρωπαικού παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ


Τη Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ επισκέφθηκε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά και τις Εξαρτήσεις(EΜCDDA) Alexis Goosdeel στις 12 Οκτωβρίου, με αφορμή τη συμμετοχή του σε επιστημονική ημερίδα για τις εξαρτήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα

eopyy-ti-plironei-o-asfalismenos-gia-ta-farmaka.jpgΕΟΠΥΥ: Τι πληρώνει ο ασφαλισμένος για τα φάρμακα

Τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα χορηγούνται βάσει ιατρικών συνταγών, που εκδίδονται από τους αρμόδιους για τον Οργανισμό ιατρούς και αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ στην τιμή αποζημίωσης.

Διαβάστε περισσότερα

neo-test-aimatos-provlepei-tin-prognosi-tis-pollaplis-sklirynsis.jpgΝέο τεστ αίματος προβλέπει την πρόγνωση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης


Μια αιματολογική εξέταση, η οποία βρίσκεται ακόμη σε ερευνητικό στάδιο, έχει σοβαρές πιθανότητες να προβλέπει την πρόγνωση, δηλαδή την εξέλιξη της ασθένειας σε όσους νοσούν από Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Διαβάστε περισσότερα

prostatefse-ton-eafto-sou-apo-ton-erpita-zostira-emvoliasou-simera.jpgΠροστάτευσε τον εαυτό σου από τον Έρπητα Ζωστήρα. Εμβολιάσου σήμερα.


Τα εμβόλια δεν αφορούν μόνο τα παιδιά, αλλά βοηθούν και τους ενήλικες να παραμείνουν υγιείς. Συστήνονται, από την παιδική ηλικία και καθ’ όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία από διάφορα νοσήματα.

Διαβάστε περισσότερα

faces.jpgΟ μέσος άνθρωπος μπορεί να αναγνωρίσει 5.000 πρόσωπα


Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να αναγνωρίσει γύρω στα 5.000 πρόσωπα, από συγγενείς, φίλους και συναδέλφους έως διασημότητες και αγνώστους που συναντά τυχαία, ενώ όσοι έχουν σούπερ-ικανότητες σε αυτό τον τομέα, είναι ικανοί να αναγνωρίσουν και να θυμούνται έως 10.000 πρόσωπα. Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες κάνουν μια τέτοια εκτίμηση με βάση στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα

anorthosi-maston.jpgΑνόρθωση Μαστών


Η πτώση των μαστών αποτελεί ένα συχνό παράπονο των γυναικών. Οι κύριες αιτίες είναι η χαλάρωση του δέρματος λόγω ηλικίας, η κακή ποιότητα του δερματικού ιστού, το κάπνισμα, οι πολλαπλές κυήσεις και οι συνοδοί θηλασμοί, η βαρύτητα, το μέγεθος του στήθους και οι μεγάλες αυξομειώσεις του σωματικού βάρους.

Διαβάστε περισσότερα

posimo-kollagono-evergetei-ton-anthropo-i-ti-farmakeftiki-viomixania.jpgΠοσιμο κολλαγόνο: ευεργετεί τον άνθρωπο ή τη φαρμακευτική βιομηχανια?


Η γήρανση του δέρματος είναι μια διαδικασία πολυπαραγοντική και ιδιαίτερα σύνθετη. Διαχωρίζεται σε χρονολογική γήρανση – από το πέρασμα του χρόνου – η οποία είναι και γεννετικά προδιαγεγραμμένη και στη φωτογήρανση,η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υπεριώδη ακτινοβολία (UV).

Διαβάστε περισσότερα

o-faylos-kyklos-tis-paxysarkias.jpgΟ φαύλος κύκλος της Παχυσαρκίας


Οι γνωστές οδηγίες αδυνατίσματος, οι ειδικές δίαιτες, οι φόρμουλες, όπως και τα διάφορα σκευάσματα αδυνατίσματος, εκτός του ότι έχουν αποτύχει στατιστικά διεθνώς, επιπλέον είναι παρωχημένα επιστημονικά και τις περισσότερες φορές επικίνδυνα για την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

o-rolos-tis-fysikotherapeias-sti-diaxeirisi-asthenon-me-diagnosmeni-fleviki-thromvosi.jpgΟ ρόλος της Φυσικοθεραπείας στη διαχείριση ασθενών με διαγνωσμένη φλεβική θρόμβωση


13 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης. Η φλεβική θρομβοεμβολή είναι η τρίτη συχνότερη απειλητική για τη ζωή διαταραχή, μετά από το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Διαβάστε περισσότερα

CACHE_650X650_1_429739.JPGΝήματα. Το αναίμακτο lifting είναι η λύση για τη χαλάρωση!


Όλοι ξέρουμε πλέον για το αναίμακτο lifting με “νήματα”, ωστόσο το τελευταίο νέο είναι ότι πλέον υπάρχουν νήματα και για το σώμα! Λέμε αντίο στην χαλάρωση και καλωσορίζουμε την σφιχτή κοιλιά, το ανορθωμένο στήθος και γλουτούς και φυσικά τα καλλίγραμμα μπράτσα. Πως;

Διαβάστε περισσότερα

oso-noritera-eixe-tin-proti-tis-periodo-mia-gynaika-toso-noritera-o-gios-tis-tha-bei-stin-efiveia.jpgΌσο νωρίτερα είχε την πρώτη της περίοδο μια γυναίκα, τόσο νωρίτερα ο γιος της θα μπει στην εφηβεία


Η ηλικία που μια γυναίκα έχει την πρώτη περίοδό της σχετίζεται με την ηλικία που οι γιοί της θα εισέλθουν στην εφηβεία, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr