Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Θρίλερ στο Ελ Πάσο.ο Ηρακλής κατάφερε να κερδίσει τον Εθνικό στα πέναλτι! !

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Ηρακλής κατάφερε να κερδίσει τον Εθνικό στα πέναλτι με 10-9 τη στιγμή που η ομάδα του Πειραιά αγωνιζόταν για 80 λεπτά με παίκτη λιγότερο!Ο Ηρακλής αδίκησε τον εαυτό του φτάνοντας να διεκδικεί την πρόκριση στα πέναλτι. Άρχισε να παίζει καλά μετά το 65 αλλά μέχρι το 90’ έχασε τα άχαστα για να μην σκοράρει και να πάρει πιο εύκολα την πρόκριση. Τελικώς
χρειάστηκε ένα γκολ του Ρόβα στο 120’ για να παραμείνει ζωντανός. Η ομάδα του Εθνικού έκανε κατάθεση ψυχής καθώς αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο για 80 λεπτά!
Το πρώτο ημίχρονο ήταν από μέτριο έως κακό. Με μία μόνο καλή ευκαιρία για τον Ηρακλή και καμία για τον Εθνικό. Πολλά λάθη εκατέρωθεν, κακός ρυθμός και δικαιολογημένο 0-0.
Στο 10’ Ο Τάι είχε πολύ καλή εκτέλεση φάουλ που απέκρουσε ο Βουτσινάς και πέραν τούτου ο Ηρακλής είχε την κατοχή της μπάλας χωρίς ωστόσο να μπορεία να δημιουργήσει ευκαιρίες.
Τα… ευχάριστα για τους φιλοξενούμενους ήρθαν μετά από την κάκιστη αγωνιστική συμπεριφορά του Παυλάκη σε δύο δόσεις. Κίτρινες κάρτες σε επτά λεπτά, αποβολή και αριθμητικό πλεονέκτημα για τους κυανόλευκους.
Ο Ηρακλής άργησε να πάρει μπροστά και στο δεύτερο ημίχρονο. Η είσοδος του Κλέιτον άλλαξε τα δεδομένα επιτρέποντας στην ομάδα του Βοσνιάδη να κυκλοφορεί πιο γρήγορα την μπάλα και να γίνει πιο απειλητικός. Δεν ήταν όμως και αποτελεσματικός καθώς ο Περόνε στο 69’, ο Μουμίν στο 75’ και ο Ρόβας στο 77’ έχασαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ και μαζί το δρόμο για τη νίκη στον Ηρακλή.
Και είχε και συνέχεια. Τεράστια ευκαιρία στο 84’ και το άχαστο των καθυστερήσεων με Ντούνη, Ρόβα.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν το 0-0 να μείνει μέχρι το τέλος και να ακολουθήσει παράταση.
Η παράταση άρχισε εφιαλτικά για τον Ηρακλή με τον Μάναλη να κάνει βόλτα στην περιοχή των κυανόλευκων και με κοντινό σουτ το 1-0. Ήταν το 95’ και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα.
Ο Ηρακλής είχε αντίπαλο τον Εθνικό των δέκα παικτών και τη δεδομένη κούραση καθώς ήταν το πρώτο του επίσημο παιχνίδι. Και ενώ τα λεπτά περνούσαν, στην τελευταία επίθεση του, ο Ηρακλής κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ρόβα στο 120’ και να στείλει το παιχνίδι στη διαδικασία του πέναλτι.
Εκεί χρειάστηκαν να εκτελεστούν 11 πέναλτι από την κάθε ομάδα για να προκριθεί τελικά ο Ηρακλής με 10-9 σ’ αυτή τη διαδικασία. Στο τέλος της διαδικασίας ο Ρομάνο απέκρουσε, ο Περόνε ευστόχησε (είχε αστοχήσει στο πρώτο που εκτέλεσε) και οι κυανόλευκοι δια πυρός και σιδήρου πέρασαν στην επόμενη φάση.
Η διαδικασία των πέναλτι
Άστοχο πέναλτι από τον Μακρυγιάννη (Εθνικός)
0-1 Κλέιτον (Ηρακλής)
1-1 Ρομάνο (Εθνικός)
1-2 Μενδρινός (Ηρακλής)
2-2 Σκεντεράι (Εθνικός)
2-3 Κανακούδης (Ηρακλής)
3-3 Μάναλης (Εθνικός)
3-4 Ρόβας (Ηρακλής)
4-4 Σμίλτος (Εθνικός)
4-4 Άστοχο πέναλτι από τον Περόνε (Ηρακλής)
5-4 Λεβέντης (Εθνικός)
5-5 Μουμίν (Ηρακλής)
6-5 Μηλιώτης (Εθνικός)
6-6 Παπαδόπουλος (Ηρακλής)
7-6 Κορνέζος (Εθνικός)
7-7 Κουτρουμάνος (Ηρακλής)
8-7 Βλάχος (Εθνικός)
8-8 Ντούνης (Ηρακλής)
9-8 Βουτσινάς (Εθνικός)
9-9 Βοσνιάδης (Ηρακλής)
9-9 Αποκρούει το πέναλτι του Ρομάνο ο Βοσνιάδης
9-10 Περόνε (Ηρακλής)
Εθνικός Πειραιώς: Βουτσινάς, Βλάχος, Μηλιώτης, Κορνέζος, Σμίλτος, Κόλινς (46’ Μάναλης), Σκεντεράι, Κωνσταντίνου (111′ Λεβέντης), Πολίτης (66’ Μακρυγιάννης), Τσιλιγκίρης (79’ Ρομάνο), Παυλάκης.
Ηρακλής: Βοσνιάδης, Κανακούδης, Κουτρουμάνος, Κουκόλης (95′ Παπαδόπουλος), Ζαμπάρης, Μουμίν, Μενδρινός, Τάι (46’ Κλέιτον), Πασάς (74’ Ρόβας), Ντούνης, Περόνε.

 Και οι εκπλήξεις στο Κύπελλο συνεχίστηκαν με τη Νίκη Βόλου να επικρατεί της Δόξας με 1-0 και να παίρνει τη πρόκριση για τους ομίλους. Μετά τη Θύελλα Καμαρίου και τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και η Νίκη Βόλου επικράτησε μιας ομάδας από μεγαλύτερη κατηγορία. Συγκεκριμένα οι Βολιώτες νίκησαν τη Δόξα με 1-0 και κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τους ομίλους του Κυπέλλου.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκαν πολλές φορές κοντά στο γκολ χωρίς να καταφέρουν να το πετύχουν. Τελικά στο 68' ο Μακέντο με κοντινό σουτ σκόραρε δίνοντας την σημαντική πρόκριση στην ομάδα του.

Στους ομίλους πέρασε και ο Άρης Αβάτου  που απέκλεισε στα πέναλτι 5 - 4 τον Πλατανιά, όπως στα πεναλτι με το ιδιο σκορ προκρίθηκε και ο Απόλλων Παραλημνίου επί του Αιγινιακού.