Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Ολυμπιακός με καρδιά λιονταριού πήρε τεράστια νίκη στο 93' επί του Αστέρα με 2-1

Ολυμπιακός με καρδιά λιονταριού | in.gr 
Ο Ολυμπιακός έδειξε με την εμφάνιση του και τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-1 πως έχει καρδιά λιονταριού, πως διαθέτει μια ομάδα που δεν εγκαταλείπε ποτέ την προσπάθεια ακόμα και όταν τα πράγματα δείχνουν να μην πηγαίνουν καλά. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν μια τεράστια και πολύ σημαντική νίκη, με τον Μπίμπαρς Νάτχο να κάνει την διαφορά, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του Πειραιά στο 93′.
Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έχει στο ρόστερ του παίκτες με τεράστια ποιότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά. Ένας από αυτούς είναι και ο Ισραηλινός μέσος, ο οποίος πέρασε σαν αλλαγή στο παιχνίδι και έβαλε την σφραγίδα του μ’ ένα εντυπωσιακό γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ένα γκολ που χάρισε μια υπεροπολύτιμη νίκη στην ομάδα του λιμανιού και το οποίο σήκωσε στο… πόδι το Καραϊσκάκη.
Οι πειραιώτες έκαναν τα εύκολα δύσκολα στο ματς, καθώς είχαν τις ευκαιρίες (από το πρώτο κιόλας μέρος) για να «καθαρίσουν» το ματς. Ο Ολυμπιακός είχε καλή δημιουργία στο παιχνίδι του κι έφτανε εύκολα στην περιοχή του Παπαδόπουλου. Δημιούργησε φάσεις και είχε μάλιστα στο πέμπτο λεπτό του αγώνα δοκάρι με το φάουλ του Φορτούνη. 
Ο Ολυμπιακός άσκησε έντονη πίεση στην άμυνα του Αστέρα, παίζοντας κυρίως από τα δύο άκρα με Ποντένσε από αριστερά και Χριστοδουλόπουλο – Ελαμπντελαουί από δεξιά. Ο Φορτούνης μοίρασε το παιχνίδι από τον άξονα και η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 18′, με γκολάρα του Καμαρά. Ο νεαρός μέσος έκανε σουτ – «πύραυλο» τριάντα μέτρα έξω απο την περιοχή ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Πειραιά.
Ένα εξαιρετικό γκολ που δεν χωρά αμφιβολία ότι βάζει υποωηφιότητα για κορυφαίο γκολ της σεζόν. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι πειραιώτες είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες μπήκαν φουριόζοι για να πετύχουν το δεύτερο γκολ, αλλά δεν το κατάφεραν. Την ίδια ώρα ο Παντελίδης πέρασε στο παιχνίδι τους Τόνσο και Φερνάντες αλλάζοντας την εικόνα της ομάδας του και δικαιώθηκε στο 67' όταν ο Τόνσο με τον Φερνάντες και τον Τσιλιανίδη άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα και ο πρώτο με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Γιαννιώτη κάνοντας το 1-1. Το φαληρικό γήπεδο "πάγωσε" εκείνη τη στιγμή και τα φαντάσματα του περσινού 1-1 έκαναν την εμφάνιση τους. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Αστέρας προσπάθησε να προστατέψει τον βαθμό που είχε στην αγκαλιά του. Ο Ολυμπιακός πίεζε, ενώ ο Μαρτίνς έβαλε στο παιχνίδι Χασάν και Φετφατζίδης αντί των κουρασμένων Λάζαρου και Φορτούνη. Η πίεση εντείνονταν από τους "ερυθρόλευκους", ενώ και ο Αστέρας είχε τη διάθεση να χτυπήσει στην… κόντρα.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης το παιχνίδι είχε γίνει… ροντέο με τον Ολυμπιακό να χάνει ευκαιρία με τον Χασάν και τον Αστέρα με τον Τόνσο. Από μία καλή στιγμή για τις δύο ομάδες, ενώ στο 84' μπήκε ο Νάτχο αντί του Καμαρά. Οι "ερυθρόλευκοι" έψαχναν με μακρινές μπαλιές τον Χασάν, αλλά τη λύση έδωσε το κεφάλι του Γκερέρο. Αυτός πάσαρε στο 92' μαεστρικά στον Νάτχο και ο Ισραηλινός έκανε με τη μία το σουτ γράφοντας το τελικό 2-1 για τον Ολυμπιακό και προκαλώντας ντελίριο στον κόσμο της ομάδας του Πειραιά. Οι "ερυθρόλευκοι", ωστόσο έπαιξαν με τη φωτιά στο ματς με τους Αρκάδες, ενώ η κούραση βασικών στελεχών της ενδεκάδας ήταν ολοφάνερη από ένα σημείο με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κινδυνέψει σοβαρά με την πρώτη του απώλεια στο πρωτάθλημα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (84' Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος (72' Χασάν), Φορτούνης (73' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Κώτσιρας (46' Φερνάντες), Μαρτίνεζ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης, Μανιάς (79' Βαλιέντε), Καλτσάς (61' Τόνσο).