Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν… Ατρόμητος στο Περιστέρι

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν… Ατρόμητος στο Περιστέρι! | Newsit.gr
Σημαντικό… βήμα για να πάρει την πρωτιά στον 1ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που έφυγε θριαμβευτής από την έδρα του Ατρόμητου (2-1), σε ματς για την πρώτη αγωνιστική της συγκεκριμένης φάσης του θεσμού.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η ομάδα που αρχικά κυκλοφόρησε καλά την μπάλα στην
έδρα του Ατρόμητου και έπαιξε επιθετικά σε ένα γήπεδο που ο αέρας αρκετές φορές έκανε δύσκολη τη ζωή των παικτών. Η ομάδα του Πετράκη έφτασε… φυσιολογικά στο 0-1, με τον κινητικότατο Κριζμάν να νικά στο 18′ τον Θεοδωράκη, με δεξί σουτ εντός περιοχής.
Οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να κάνουν τεράστιο… βήμα νίκης στο 20′, όταν κέρδισαν πέναλτι, σε χέρι του Καρασαλίδη. Ο Θεοδωράκης όμως έπεσε σωστά και έδιωξε την εκτέλεση του Κριζμάν. Ο Ατρόμητος έγινε πιο απειλητικός στη συνέχεια και στο 22′ είχε δοκάρι σε μακρινό σουτ του Γιαννούλη.
Οι Περιστεριώτες άγγιξαν άλλες δυο φορές την ισοφάριση. Στο 34′ ο Μούγιακιτς πλάσαρε σχεδόν από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Νεόφυτος έκανε σπουδαία επέμβαση. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κωτσόπουλος σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του ΠΑΣ Γιάννινα. Η μπάλα στην επαναφορά πήγε στον Μούγιακιτς, αλλά ο Νεόφυτος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” πάντως κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το 0-2 με το τέρμα του Ξυδά (40′).
Τα πράγματα ζόρισαν πολύ με την έναρξη της επανάληψης για τους φιλοξενούμενους. Ο Κάναντι πέρασε στο 46′ τον Κουλούρη που έμελλε να κάνει με τη… μια να κάνει αισθητή την παρουσία του. Αρχικά στο 50′ ο Σιόντης τον κράτησε, αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με δέκα παίκτες.
Ο Ατρόμητος μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό του γηπέδου που αμύνθηκε η ομάδα του Πετράκη, πίεσε ασφυκτικά και στο 76′ έγινε το 1-2. Ο Γιαννούλης εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Κουλούρης κατάφερε να μειώσει με κοντινή κεφαλιά. Οι Περιστεριώτες τα έδωσαν όλα για να φτάσουν στην ισοφάριση και στο 89′ είδαν τον Νεόφυτου να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Χατζαΐσαία και να δίνει τη νίκη στους φιλοξενούμενους.