Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Η Δανία νίκησε 1-0 το Περού που τα έχανε… με το τσουβάλι

Η Δανία νίκησε 1-0 το Περού που τα έχανε… με το τσουβάλι | in.gr 
 Αβαντάζ πρόκρισης στην φάση των νοκ άουτ αγώνων του Μουντιάλ πήρε η Δανία στον 3ο όμιλο, μετά τη σημερινή της νίκη με 1-0 επί του Περού στην «Μορντόβια Αρένα» του Σαράνσκ. Το «χρυσό» γκολ των Σκανδιναβών πέτυχε στο 59΄ ο Πόουλσεν.


Η πρώτη παρουσία του Περού σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 36 χρόνια (1982) δεν συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα. Όχι γιατί η ομάδα του Ρικάρντο ήταν κατώτερη των νικητών, αλλά κυρίως διότι δεν ήταν αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια με αποκορύφωμα την φάση του πέναλτι που κέρδισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Η Δανία δεν είχε σε καλή μέρα το μεγάλο της αστέρι (Ενρικσεν), αν κι έβγαλε την ασίστ από την οποία προήλθε το νικητήριο γκολ, ωστόσο, αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ και οι παίκτες του Χαρέιντε αποδείχθηκαν άκρως αποτελεσματικοί σε αυτό το κομμάτι. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Σμάιχελ, ο οποίος έκανε σωτήριες επεμβάσεις μετά το 1-0.
Ο Καρίγιο στο 12΄ απείλησε για πρώτη φορά την άμυνα των Δανών, αλλά ο Σμάιχελ έπεσε και απομάκρυνε το αριστερό βολέ του πολυσύνθετου άσου των Περουβιανών, ενώ στο 29΄ ο Κγιάερ έπεσε με αυτοθυσία στα πόδια του Φαρφάν. Το Περού ήταν… στα σημεία ελαφρώς καλύτερο από την αντίπαλό του, που είχε τον Έρικσεν σε πολύ μέτρια μέρα κι όταν ο μέσος της Τότεναμ δεν… τραβάει χωλαίνει και η υπόλοιπη ομάδα.
Το πρώτο 45λεπτο κυλούσε… βασανιστικά προς την ολοκλήρωσή του, όταν στο τελευταίο λεπτό το VAR «έσωσε» τον διαιτητή, Γκασάμα, από «γκάφα ολκής». Ο Αφρικανός ρέφερι δεν είναι το πέναλτι… μαρς που έκανε ο Γιουράρι στον Κουέβα, ωστόσο, ειδοποιήθηκε άμεσα για να μεταβεί και να ελέγξει την φάση. Διόρθωσε άμεσα το λάθος του υποδεικνύοντας την «εσχάτη των ποινών», με τον Κουέβα να εκτελεί… στα πουλιά και να μένει το 0-0 στο ημίχρονο.
Καμία σχέση με το πρώτο 45λεπτο δεν είχε το δεύτερο μέρος. Ο ρυθμός του ματς έγινε πιο γρήγορος και οι δύο ομάδες αποφάσισαν να ρισκάρουν περισσότερο. Οι Περουβιανοί απείλησαν και πάλι πρώτοι με τον Φλόρες να χάνει μεγάλη ευκαιρία και τελικά η μπάλα τους τιμώρησε.
Στην πρώτη ουσιαστικά καλή της επίθεση στο ματς η Δανία άνοιξε το σκορ, στο 59΄, με το πλασέ του Πόουλσεν μετά από την ασίστ του Έρικσεν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σμάιχελ έκανε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Φλόρες.
Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε το Περού στο 69΄ με τον Φαρφάν να μην προλαβαίνει από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 79΄ το τακουνάκι του Γκερέρο πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Σμάιχελ.
Στο 84΄ και πάλι ο γκολκίπερ της Δανίας απεσόβησε την ισοφάριση σε σουτ του Φαρφάν, στην τελευταία κλασική ευκαιρία του Περού στο ματς.
ΠΕΡΟΥ (Γκαρέκα Ρικάρντο): Γκαλέσε, Ροντρίγκες, Τράουκο, Κουέβα, Φαρφάν (85΄ Ρουϊντιας), Τάπια (87΄ Ακίνο), Ράμος, Αντβίνκουλα, Καρίγιο, Γιοτούν, Φλόρες (62΄ Γκερέρο)
ΔΑΝΙΑ (Αγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Κγιάερ, Κρίστενσεν (81΄ Μ. Γιόρκενσεν), Κβιστ (35΄λ.τ. Σιούνε), Ντιέλινι, Ν. Γιόγκενσεν, Έρικσεν, Ντάλσγκααρντ, Στράιγκερ, Πόουλσεν, Σίστο (67΄ Μπρέιτγουεϊτ)