Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Τι ακριβώς συνέβη στην Αυτοδιοίκηση χθες ; - Όλα τα VIDEO & Ανακοινώσεις

Ι]Χθες, 16/5 οι αστυνομικές δυνάμεις, κατόπιν εντολής Υπουργού όπως ανέφεραν, σταμάτησαν την επίδοση 220 ψηφισμάτων Δημοτικών Συμβουλίων προς την Κυβέρνηση (βλ. video κατωτέρω).
  220 Αποφάσεων που ψηφίστηκαν, κατόπιν πολύωρης μελέτης του Κλεισθένη1 και εκτενούς επιχειρηματολογίας, από τους χιλιάδες Δημοτικούς Συμβούλους, στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που η Κυβέρνηση όρισε. 

Οι Δήμαρχοι βρήκαν τα ρολά κατεβασμένα και κατηγορήθηκαν πως
καθυστέρησαν στη συνάντηση με τον Υπουργό, αφού ήταν παρόντες στη Βουλή, στην κοινοβουλευτική διαδικασία για το ν/σ Σκουρλέτη, όπου ο Σκουρλέτης ήταν απών.

Στο Υπουργείο (όπου μέχρι και ο Ρουβίκωνας εισέρχεται ανενόχλητος, πετάει φυλλάδια μέχρι το Γραφείο Υπουργού στον 3ο, βγάζει αναμνηστικά βίντεο και φεύγει) στους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών ετέθησαν από τον Υπουργό, τελευταία στιγμή στο πεζοδρόμιο, συγκεκριμένα -χρονικά και αριθμητικά- περιοριστικά προαπαιτούμενα εισόδου.

ΙΙ]  Χθες, Αιρετός επανεκλεγείς με 54,5%, ο Πρόεδρος του ανώτατου θεσμικού οργάνου του Β’ βαθμού Τ.Α., απεβλήθη από τη Βουλή.
O Κ. Αγοραστός τόλμησε να ασκήσει κριτική στον “Κλεισθένη Ι” και στα κυβερνητικά πεπραγμένα.  Για παράδειγμα, δεν δίστασε, σε σημείο της ομιλίας του, να περιγράψει γλαφυρά για τις κλεισθένειες καινοτομίες (…) Στο παζάρι βάζουν και τα έργα με την πρωτοφανή ρύθμιση που ενέταξαν στο Σχέδιο Νόμου να ψηφίζεται κάθε έργο χωριστά. Φανταστείτε στη Θεσσαλία κάναμε 1875 έργα. Θα χρειαζόμαστε 1875 ημέρες να τα ψηφίσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο (…)”.

Βγέστε έξω κε Αγοραστέ, βγέστε έξω, σας αποβάλλω, βγέστε έξω, αυτή η ειρωνεία και αυτή η προσβολή σε Εκπροσώπους, μέσα στο Κοινοβούλιο, πρώτη φορά γίνεται.  Νόμιζα πως είστε σοβαρός άνθρωπος. Ντροπή σας. Ντροπή σας. Σας παρακαλώ, πηγαίνετε έξω, βγέστε έξω”, μπορείτε να δείτε στο video κατωτέρω, στο σημείο 2:41:22, να φωνάζει με πρωτοφανή ένταση ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γάκης διώχνοντας τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη από τη Συνεδρίαση.

ΙΙΙ]  Χθες η Κυβέρνηση αμφισβήτησε ξανά το εάν οι δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες της T.A., εκφράζουν το Σώμα της T.A. που τις εξέλεξε.
Πρόκειται για ένα “περίεργο” θεσμικό άλμα που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, με την Κυβέρνηση να διαφημίζει ότι αυτή νιώθει και εκφράζει την Αυτοδιοίκηση περισσότερο από την ίδια την Αυτοδιοίκηση. 

ΙV]  Χθες, περίπου την ίδια ώρα που οι Δήμαρχοι αποκλείονταν στο πεζοδρόμιο με τις Αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων στα χέρια, το Υπουργείο (στο γνωστό πλαίσιο συμπτώσεων…) θυμήθηκε και κυκλοφόρησε είδηση πως ενέκρινε 46 εκατομμύρια (συγκεκριμένα 46.913.336,00 €).  Ποια εκατομμύρια ; 
Την 1η, 2η, 3η και 4η δόση επενδυτικών ΚΑΠ (η τέως ΣΑΤΑ), που χρωστούσε στους Δήμους χωρίς να τους έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ από την Πρωτοχρονιά.  Τα λεφτά που ούτως ή άλλως εκ του νόμου τους ανήκουν και μάλιστα δεν αποδίδονται πλέον σε μηνιαίο τακτικό ρυθμό απόδοσης.


Μετά από αυτά, η Κυβέρνηση επέρριψε πάσα ευθύνη στην Αυτοδιοίκηση.
ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ναρκοθετούν ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ” ανήρτησε ο Υπουργός Εσωτερικών στη Σελίδα του στο Facebook. 
Ποια διαβούλευση ; 
Αυτή που λίγη ώρα πριν, ο Γ.Γ. ΥπΕσ στη Βουλή είχε δύο φορές αναφέρει ότι έληξε.  Είπε συγκεκριμένα ο Κ.Πουλάκης στη Συνεδρίαση:  « (…) είναι ένα ν/σ που πριν από 2 ημέρες ΤΕΛΕΙΩΣΕ και η δημόσια διαβούλευση του (…) Από την επεξεργασία αυτή προέκυψε αυτό το ν/σ, για το οποίο ΕΛΗΞΕ, όπως σας είπα, η δημόσια διαβούλευση πριν από 2 ημέρες (…)».


Ο AIRETOS, αποτυπώνοντας τα γεγονότα, προκειμένου κάθε αναγνώστης να σχηματίσει τη δική του άποψη για το τι πραγματικά συνέβη χθες την Αυτοδιοίκηση στη Χώρα μας, παραθέτει τα πλήρη δεδομένα των εξελίξεων :

·      Η Συνεδρίαση στη Βουλή για τον Κλεισθένη1 VIDEO https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#9f4d7204-60c6-489e-92d8-a8e201575f22

·      Η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, σχετικά με όσα έγιναν στη Βουλή και στο Υπουργείο VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=g0YJFlWByU0

·      Όσα διαδραματίστηκαν στο πεζοδρόμιο έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών VIDEO 

·      Ανακοίνωση ΚΕΔΕ (Αποφάσεις Δ.Σ.) 
·      Ανακοίνωση ΚΕΔΕ (περί κοινοβουλευτικής Συνεδρίασης) 
·      Ανακοίνωση ΕΝ.ΠΕ

·      Ανακοίνωση Υπουργού Εσωτερικών

·      Δήλωση Γ.Γ.ΥπΕσ

 
 airetos.gr