Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Let's do it Greece 2018 - Καθαρισμός Αισθητικού Δάσους "ΠΕΥΚΙΑΣ" Ξυλοκάστρου

Εμφάνιση ΑΦΙΣΑ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ.jpg
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά στη δράση που εχει γίνει θεσμός για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό . 

Με κεντρικό σύνθημα “ Γίνε η αλλαγή που περιμένεις ” εθελοντές , σύλλογοι και φορείς από το Δήμο μας θα συντονιστούν με τους εθελοντές από όλη την Ελλάδα στο Let’s do it Greece 2018 , τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράσης της χώρας . 
Ο ι εθελοντές του Δήμου μας , θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 29 Απριλίου καθαρισμό του μεγάλου πράσινου πνεύμονα της περιοχής , τον Πευκιά

 Εμφάνιση ΑΦΙΣΑ.jpg
Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες (παιχνίδια, κατασκευές, συζητήσεις , πινγκ - πονγκ, τραγούδια ) μικροί κ μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το εμβληματικό δάσος του Ξυλοκάστρου γνωρίζοντας την ιστορία και την σημασία του για τον Δήμο μας. 
Εμφάνιση ΧΑΡΤΗΣ - ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ.JPG
Παράλληλα , στη Λυκοποριά μικροί και μεγάλοι θα ενημερωθούν από την πρόεδρο του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοποριάς για τα οφέλη τ ου Εθελοντισμού στο Κοινοτικο Γραφείο και στη συνέχεια όλοι μαζί θα καθαρίσουν τις ακτές κατά μήκος του Δημοτικού Διαμερίσματος .
Το Let’s do it Greece είναι μία προσ πάθεια η οποία ξεκίνησε από νέα παιδιά, μαθητές περιβαλλοντικής ο μάδας σχολείου, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και τόλμησαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους. 
Φέτος, το όνειρό τους να ενώσουν όλη την Ελλάδα , γίνεται πραγματικότητα για έβδομη συνεχή χρονιά και πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις !
Εμφάνιση ΧΑΡΤΗΣ.jpg 
 Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αγκαλιάζει την διοργάνωση και καλεί όλους τους εθελοντές του Δήμου μας - και όχι μόνο – να δηλώσουν συμμετοχή και να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία αγάπης στο περιβάλλον και στον εθελοντισμό στο «πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας» μα ς. 
Ο παλμό ς της εθελοντικής οικογένειας του Let’s do it Greece με μία ματιά στο βίντεο της δράσης ώστε να γίν ουμε η αλλαγή που περιμένουμε