Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Μια απαράδεκτη πινακίδα στα Μεντουργιάννικα


Από τον Πολιτικό Αναλητή, Διδάκτωρα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου & Πτυχιούχο  του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Κιέβου, κ.  Σωτήριο Δημόπουλο, με καταγωγή τα Μεντουριάνικα ( τοπική κοινότητα Χελυδορέου)  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης λάβαμε και δημοσιοποιούμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας

 

Η Επιστολή:



«Αν και έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε που έγιναν κατολισθήσεις στο χωρίο Μεντουριάνικα Δερβενίου, προφανώς λόγο της διάνοιξης σηράγγων για τον νέο αυτοκινητόδρομο και τη σιδηροδρομική γραμμή, δεν έχει υπάρξει ως σήμερα καμιά πρόληψη για την μη επανάληψη του επικίνδυνου φαινομένου.

Το αδιανόητο είναι ότι δεν έχει γίνει καμία κίνηση ούτε για την συλλογή των τεράστιων βράχων, που έχουν πέσει στην πλαγία του βουνού.

Αντ' αυτού, εντός της κατοικημένης περιοχής τοποθετηθήκαν πινακίδες που προειδοποιούν -άραγε ποιους;- για νέες πιθανές κατολισθήσεις. 

Προφανώς, οι αρμόδιες αρχές -Περιφέρεια και Δήμος- θεώρησαν ότι κατ' αυτόν τον τρόπο έκαναν το καθήκον τους σε περίπτωση που συμβεί το απευκταίον…



Η σχετική φωτο για επιβεβαίωση»

SOTIRIOS DIMOPOULOS