Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Σώθηκε ο Απόλλων, χάνει το… σεντόνι ο Ολυμπιακός

Σώθηκε ο Απόλλων, χάνει το… σεντόνι ο Ολυμπιακός | in.gr 
Στη Super League θα αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος πέτυχε τη σπουδαιότερη φετινή του νίκη στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος.
Με γκολ του Αλμπάνη στο 1ο λεπτό, η «ελαφρά ταξιαρχία» επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη και, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αποσπάστηκε οκτώ βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Απογοητευτικοί οι «ερυθρόλευκοι», που έχασαν πλέον επαφή με τον δεύτερο ΠΑΟΚ και φαντάζει πολύ δύσκολο να κερδίσουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.
Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Αλμπάνης μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και με συρτό διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, αλλά ο Χουάντερσον στο 9΄ πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Κούτρη, ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε στο χέρι κατά την πτώση του και αντικαταστάθηκε από τον Χατζισαφί (οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν στη φάση αυτή για πέναλτι).
Στη συνέχεια ο Φορτούνης είχε μία άστοχη κεφαλιά από καλή θέση στο 16΄, καθώς και ένα δυνατό σουτ στο 22΄ που βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού κι έφυγε έξω, ενώ στο 36΄ ο ίδιος παίκτης έκανε μία σέντρα-σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα, με τον Ανσαριφάρντ να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.
Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο β΄ ημίχρονο, αλλά ο Χουάντερσον «έβγαλε» δύσκολα την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 48΄, δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Φορτούνη πέρασε λίγο πάνω από την εστία και στο 56΄ ο Ανσαριφάρντ αστόχησε από καλή θέση.
Μετά το 60΄ ο Απόλλωνας κατάφερε σταδιακά να «σβήσει» το ματς και κάποιες βεβιασμένες ενέργειες των «ερυθρολεύκων» δεν ζόρισαν ιδιαίτερα τον Χουάντερσον, που ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε, ενώ στο 85΄ ο Σιατραβάνης έχασε ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του.
Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας των γηπεδούχων «σφράγισε» την εξαιρετική παρουσία του με μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Μάριν στο 91΄, ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Νικολάου σταμάτησε με το χέρι του ο Κοντοέ, όμως ο διαιτητής Κατσικογιάννης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, προκαλώντας έξαλλες διαμαρτυρίες από πλευράς Ολυμπιακού.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Κύργιας (73΄ Μπαρτολίνι), Ζησόπουλος, Στάθης, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Χουάρες (68΄ Μενδρινός), Κονέ (23΄ Σιατραβάνης), Αλμπάνης, Ελμπάζ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ενχελς, Νικολάου, Κούτρης (14΄ Χατζισαφί), Ρομαό (59΄ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Μάριν, Φορτούνης, Μιραλάς (59΄ Βρουσάι), Ανσαριφάρντ