Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΠΑΜΠΕΣΙΑ


Η ημέρα σύλληψης του Έλληνα Αξιωματικού και του Έλληνα Υπαξιωματικού από την Τουρκία σηματοδοτεί ένα προσχεδιασμένο διεθνές έγκλημα παρέμβασης τόσο στις πολιτικές όσο και στις στρατιωτικές εσωτερικές κρίσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης αναμφίβολα. Η σύμπτωση διεξαγωγής από την Κυβέρνηση τόσο του πολιτικού ανασχηματισμού της όσο και της έναρξης με βάση το Νόμο των κρίσεων της στρατιωτικής ηγεσίας, αποδεικνύει ότι η Τουρκία σχεδίασε και επέλεξε να εκδηλώσει την εξωτερική της πολιτική άνανδρα και με προκλητικό τρόπο.

Δυστυχώς η γείτονα και σύμμαχος Τουρκία έχει χάσει τον προσανατολισμό  της από καιρό και οδεύει στην αυτοκαταστροφή της. Παλλόμενη σεισμικά ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία και με χρυσοφόρες σχέσεις με αποτυχημένα θεοκρατικά κράτη όπως το Ιράν, αναζητά τη χαμένη ταυτότητά της και εξωτερικεύει τα καρκινώματά της μάταια. Δυναμιτισμένη εσωτερικά και περικυκλωμένη εξωτερικά από φιλελεύθερα κράτη και λαούς πνέει τα λοίσθια.

Η επίθεση στο ελληνικό έδαφος ή κατά την ίδια ο αποπροσανατολισμός του Έλληνα αξιωματικού και πολύ χειρότερα η αστεία κατηγορία, αν αληθεύει, περί κατασκοπείας, αποδεικνύει την εκδήλωση μίας φοβικής τρομοκρατικής ενέργειας στις διεθνείς σχέσεις των δύο χωρών και οφείλει να απαντηθεί αναλόγως. Η ήττα της Τουρκίας στη Συρία με την επαναλαμβανόμενη καταστροφή των χερσαίων, τεθωρακισμένων, δυνάμεων σε έδαφος ξένης χώρας, την ώθησε σε μία κίνηση απελπισίας εξωτερικής πολιτικής, υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα διεθνούς αναταραχής και ανάμιξης στα εσωτερικά άλλου κράτους και μάλιστα συμμάχου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Υπηρεσίες της  Τουρκίας για  να δομήσουν αυτή την απόφαση είχαν εσωτερική πληροφόρηση, μέσα από την Ελλάδα. Με γνωστή τη δράση του διακρατικού δικτύου «Γκιουλέν» διακίνησης ανθρώπων, ναρκωτικών και χρημάτων, που γέμισε τα νησιά μας λαθρομετανάστες από χώρες σαν το  Πακιστάν, ο προσηλυτισμός, εν γνώσει ή εν αγνοία, Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων και η προώθησή τους, ακόμη και την τελευταία στιγμή, εντός Συμβουλίων, για την απαραίτητη πληροφόρηση στα υψηλότερα επίπεδα κάθε κρατικής εξουσίας πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Καθόλου τυχαία και η επιδιωκόμενη εσωτερική αναταραχή δημόσιας τάξης καθώς και η επιζητούμενη ηρεμία για να μην απαντηθεί δυναμικά από την Ελλάδα τα πρώτα 24ωρα η τρομοκρατική ενέργεια της Τουρκίας. Μαζί και ο καταιγισμός της επικοινωνιακής παραπληροφόρησης και των εικόνων ερεθισμού της ελληνικής κοινής γνώμης για λάθος απαντήσεις.

Στόχος αυτής της αποτρόπαιας πράξης είναι ο δυναμιτισμός της Συμμαχίας, η επιβολή περιφερειακής διεθνούς τρομοκρατίας και ο εξαναγκασμός της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας σε παθητικό ρόλο. Η Τουρκία αν δεν επιστέψει άμεσα τον Έλληνα Αξιωματικό και τον Έλληνα Υπαξιωματικό οφείλει να λάβει την απάντησή της σε όλα τα επίπεδα με το ίδιο νόμισμα, θεωρούμενη πια ως μη σύμμαχος χώρα, επίσημα με τα αναγκαία μέσα ενίσχυσης και επαναπροσανατολισμού μας άμεσα. Απάντηση αναίμαικτη και αόριστη, βαθιά μέσα στο παρακρατικό δίκτυο που κατευθύνει τις πολιτικές εξουσίες εκατέρωθεν.

Θα ακολουθήσει πλήρη ανάλυση της αποτυχημένης Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, της ελληνικής διεθνούς απραξίας προς την απορρυθμισμένη Τουρκία και της σταθερά ελλειματικής διακομματικής Κυβερνητικής πολιτικής σε θέματα άμυνας, για να καταλάβουν οι οργανωτές αυτού του θεάτρου πως δεν είναι μόνοι τους, στο να εξευτελίζουν ελληνικές ιδέες και αξίες αναλλοίωτες επί αιώνες.

Ενδιαφέρον θα έχει και η ανάλυση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής που υλοποιείται από τον κ.Πάιατ πρόσφατο επισκέπτη της Άγκυρας, που αναμένεται να μας πει τους χρησμούς του στη βεβήλωση των ιερών Δελφών αυτό το Σαββατοκύριακο...

Thedayaftergr