Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ


Την πολιτική εκμετάλλευση και κλιμάκωση του χθεσινού επεισοδίου στα Ίμια επιζητά η Νέα Δημοκρατία μέσω των κ.κ. Κουμουτσάκου και Κικίλια, με αίτημα τη σύγκλιση της Διαρκoύς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Την ίδια ώρα τα fake news για αποστολή αόρατης φρεγάτας της Ιταλίας στα ύδατα της Κύπρου επικουρεί την αύξηση της έντασης ενώ μέσα ενημέρωσης αγνώστου ταυτότητας και χρηματοδότησης παιανίζουν πολεμικά σαλπίσματα και "αποκαλύπτουν" τις ελληνικές κινήσεις σε σημείο προκλητικό. 

Προφητικός τελικά ο Αμερικανός, διορισθείς από τη Χίλαρυ Κλίντον στην Ευρώπη, Πρέσβης κ.Πάιατ μάς είχε εκφράσει ομολογουμένως τη ζωηρή ανησυχία του για κάποιο ατύχημα που τελικά δεν άργησε.

Ας ελπίσουμε το πάθημα των Ιμίων το 1996 να μας έχει γίνει μάθημα πως στρατηγικές νίκες ή ήττες μπορούν να συμβούν χωρίς να ακουστεί μπαμ, μόνο και μόνο από σκηνοθετημένες καταστάσεις διακρατικών συμμοριών. Παρ' όλα αυτά θα ήταν καλό να ακούσουμε τις επίσημες θέσεις των πολιτικών μας σε θέματα της εθνικής άμυνας όπως της απασχόλησης των Ενόπλων Δυνάμεων μας σε υπηρεσίες κοινής ωφελείας και περίθαλψης μεταναστών αντί της εκπαίδευσης και προετοιμασίας για στιγμές όπου η εθνική ισχύς οφείλει να προβάλλεται. Επίσης ενδιαφέρον θα έχει αν οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Κικίλιας, ιδιαίτερα ο δεύτερος που φαίνεται ότι αντικατέστησε τον κ.Γεωργιάδη για κάτι τέτοιες στιγμές, αναφερθούν στην ντοπιαστική διάρκεια της θητείας που μειώθηκε αδικαιολογήτως επί Νέας Δημοκρατίας και κατέστησε όπως δημόσια έχει λεχθεί Μονάδες σκιάχτρα που μία μέρα ή νύχτα θα κληθούν να εκτελέσουν το καθήκον τους. Θα προτείνουν άραγε εθνικά πάντα την αύξηση της θητείας ή θα «ποιήσουν την νήσσαν» για μικροκομματικά οφέλη και πάλι.

Η Ελλάδα το τελευταίο που χρειάζεται είναι να παίξει το παιχνίδι της παραπαίουσας Τουρκίας μέσα από επικοινωνιακά σόου που επιζητούν πολιτική ανωμαλία και αλλαγές. Είναι γνωστό ότι παρακρατικοί μηχανισμοί έχουν τοποθετήσει ακατάλληλους ανθρώπους σε ευαίσθητες θέσεις και ευαίσθητες περιοχές και αδημονούν για τραγικές εθνικές εξελίξεις πριν έλθει η ώρα των κρίσεων την 1η Μαρτίου.

Η επιβολή όμως και πάλι μίας πολεμικής τρομοκρατίας, σε συνέχιση της κοινωνικής που ασκείται καθημερινά, οδηγεί σε ολισθηρούς δρόμους της πολιτικής και όλοι πρέπει να προσέχουν πριν να είναι αργά καθόσον οι ίδιοι παραμένοι στο γραφείο τους και συνομιλούν συχνά με σκοτεινά αντιεθνικά κέντρα εξουσίας που επεξεργάζονται τη διάλυση της χώρας μας, ενώ ταγμένοι Έλληνες καιροφυλακτούν…
 
 

Thedayaftergr