Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ενίσχυση Δήμων Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων και Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης



 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με 88.6 εκατομμύρια ευρώ ενισχύονται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης 71 Δήμοι της χώρας, στο πλαίσιο της δράσης «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών». Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και της εξέτασης των ενστάσεων επιλέχθηκαν οι Ο.Τ.Α. που εντάσσονται στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Ανάμεσα στους επιλεγέντες Δήμους βρίσκονται και δύο Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας: ο Δήμος Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων του οποίου η ΔΕΥΑ ενισχύεται με ποσό της τάξης των 1.460.900,00€ για ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ,  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ  ΘΕΣΗ  ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ. Επίσης, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, του οποίου η ΔΕΥΑ ενισχύεται με ποσό της τάξης των 992.797,00€  για ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ – ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.

Στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.  
Πρόσφατα, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενέκρινε την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος κατά 58 εκατ. ευρώ.  
Με την αύξηση αυτή, η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος ανήλθε στα 88.6 εκατ. ευρώ και ικανοποιεί το σύνολο των ώριμων προτάσεων οι οποίες κατατέθηκαν από Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και  ΟΤΑ Α΄ βαθμού.



Κόρινθος, 13 Φεβρουαρίου 2018

Γραφείο Τύπου της Ν.Ε.