Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ο Πρόεδρος της Βουλής έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα των Κοινοβουλευτικών Συντακτών

Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα των Κοινοβουλευτικών Συντακτών έκοψε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, εκφράζοντας ευχές για υγεία στους ίδιους και τις οικογένειές τους και ευημερία στον κλάδο της ενημέρωσης.
«Εύχομαι από καρδιάς να είστε υγιείς κι ευτυχισμένοι, όπως ο καθένας από εσάς το εννοεί. Η ευτυχία έχει τους δικούς της κώδικες, δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή, αλλά ο καθένας μπορεί να το εισπράττει και να το μεταφράζει όπως θέλει.

Εύχομαι να είστε καλά και επαγγελματικά, τα πράγματα να πηγαίνουν μόνο καλύτερα, να μην έχετε άλλες απώλειες συναδέλφων σας, νέων ανθρώπων, που την προηγούμενη χρονιά ‘‘έφυγαν’’ αφήνοντας δυσαναπλήρωτη τη θέση τους και για εσάς εδώ στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, πόσο μάλλον για τις οικογένειές τους και τα Μέσα τους».
Ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας για το νέο έτος δήλωσε αισιόδοξος για την επικείμενη έξοδο της χώρας από την επιτήρηση, επαναλαμβάνοντας ωστόσο πως η έξοδος από αυτή τη φάση «δεν σημαίνει ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση αυτομάτως με την τυπική έξοδο από τα μνημόνια, που έχει πάντως και κάποιες ουσιαστικές συνέπειες και επιδράσεις. Η έξοδος από την κρίση είναι ένα πολύ πιο ευρύ συμβάν για το οποίο εργαζόμαστε όλοι και αφορά ολόκληρη την παρούσα Σύνοδο αλλά και την προεκλογική Δ΄ Σύνοδο της Βουλής μετά τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι τη λήξη της».
 Προς αυτή την κατεύθυνση ευχήθηκε συνεργασία προκειμένου, όπως είπε, «όλοι μαζί, καθένας στο ρόλο του, δεχόμενος την κριτική, να αλληλοβοηθηθούμε έτσι ώστε να περάσει αυτή η χρονιά, η οποία έχει έναν πολύ μεγάλο σταθμό. Έναν σταθμό που θα έχει και θετικές επιδράσεις στο κοινοβουλευτικό, νομοθετικό έργο, εφόσον πάνε πολύ καλά τα πράγματα τον Αύγουστο του 2018, για να μπορέσει η χώρα να βγει από την επιτήρηση και τα νομοσχέδια που έρχονται έτοιμα, en block, μετά από σκληρές ίσως διαπραγματεύσεις, αλλά που οι βουλευτές δεν είναι σε θέση να εντρυφήσουν σε αυτά ή να τα τροποποιήσουν μέσα από τη γόνιμη συζήτηση που γίνεται εδώ».
Στην κοπή της πίτας παρέστησαν επίσης ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Ζ΄ Αντιπρόεδρος κ. Σπυρίδων Λυκούδης, ο Η΄ Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Καμμένος, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου και ο Ειδικός Γραμματέας του Προέδρου της Βουλής κ. Κώστας Βασιλάκης.
Οι τυχερές της φετινής πρωτοχρονιάτικης πίτας ήταν τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι, η Αθηνά Ζύμαρη από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, η Όλγα Παναγιωτίδου από τον ΑΝΤ1 και το CΝΝ.gr και η Άννα Στεργίου από την ΥΠΑΙΘΡΟ ΧΩΡΑ.          

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης