Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Εξαιρετική συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων Μεσσηνίας- Για πρώτη φορά θα δημιουργηθεί παρατηρητήριο»


Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των κωνωποειδών πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και τη συμμετοχή των Δημάρχων Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, Οιχαλίας κ. Αριστείδη Σταθόπουλου, Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, Δυτικής Μάνης κ. Ιωάννη Μαραμπέα, εκπροσώπων των Δήμων Πύλου – Νέστορος και Μεσσήνης και υπηρεσιακών παραγόντων.


Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε πώς, κατά κοινή ομολογία των συμμετεχόντων, τα αποτελέσματα του προγράμματος που εφαρμόστηκε ήταν εξαιρετικά και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο η αντιμετώπιση του προβλήματος και τη νέα περίοδο, δεδομένης άλλωστε της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων της Μεσσηνίας.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι φέτος για πρώτη φορά θα δημιουργηθεί ένα παρατηρητήριο που θα αντιμετωπίζει, με τη συνεργασία ισχυρών επιστημονικών ομάδων, όλα τα προβλήματα και όλες τις απειλές της δημόσιας Υγείας.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε: «Έγινε σύσκεψη με τους Δημάρχους της Μεσσηνίας για να δούμε στο πρόγραμμα της νέας περιόδου, πώς θα αντιμετωπίσουμε επιτυχώς το πρόβλημα των κωνωποειδών, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Πέρσι θυμίζω είχαμε τα μεγάλα προβλήματα στην Αργολίδα, δοκιμαστήκαμε και ανταποκριθήκαμε σε αυτόν τον κίνδυνο αντιμετωπίζοντάς τον.

Συνεχίζουμε και με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και στη Μεσσηνία. Η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των Δημοτικών Αρχών στην Μεσσηνία είναι σε υψηλότατο επίπεδο και αυτό βοηθάει για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Θέλω να θυμίσω πώς από το 2011 που αναλάβαμε την ευθύνη μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα, όπως όλοι συμφωνούν, είναι εξαιρετικά και ως εκ τούτου το πρόγραμμα μας, το πρόγραμμα συνεργασίας Περιφέρειας και Δήμων είναι το μόνο αποδεκτό μοντέλο από πλευράς Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, έχουμε εξασφαλίσει όλα τα αναγκαία χρήματα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος και στο νέο πρόγραμμα μας για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υπάρξει η σύσταση ενός παρατηρητήριου που θα αντιμετωπίζει με την συνεργασία ισχυρών επιστημονικών ομάδων όλα τα προβλήματα και όλες τις απειλές της δημόσιας Υγείας»