Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Αλλαγή καιρού: Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα

Αλλαγή καιρού: Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμαΒροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές, οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία πιθανόν την ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο. 

Ανεμοι νοτιοι 5 με 7 και στα πελαγη τοπικα 8 εως 9 μποφορ. Σταδιακα απο το μεσημερι στα δυτικα θα στραφουν σε δυτικους βορειοδυτικους και θα εξασθενησουν. 

Θερμοκρασια: απο 10 εως 19 βαθμους κελσιου. Στα βορεια η μεγιστη τοπικα 2 με 3 βαθμους χαμηλοτερη.
Προγνωση για Κυριακη 
Καιρος: στα δυτικα, τα βορεια και την ανατολικη νησιωτικη χωρα 
Νεφωσεις παροδικα αυξημενες με βροχες και σποραδικες καταιγιδες κατα τοπους ισχυρες μεχρι τη νυχτα στα νησια του βορειοανατολικου αιγαιου, μεχρι το μεσημερι στη θρακη και τις πρωινες ωρες πιθανον στα δυτικα. Λιγα χιονια στα δυτικα και τα βορεια ορεινα. Στην υπολοιπη χωρα λιγες νεφωσεις παροδικα αυξημενες με τοπικες βροχες. 
Ανεμοι: στα δυτικα δυτικοι βορειοδυτικοι 4 με 5 και στο ιονιο 
Προσκαιρα τοπικα 6 μποφορ. Στα ανατολικα νοτιοι 6 με 7 και στο αιγαιο τοπικα 8 μποφορ που βαθμιαια θα στραφουν σε δυτικων διευθυνσεων και θα εξασθενησουν. 
Θερμοκρασια: σε βαθμιαια πτωση απο τα βορειοδυτικα.