Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στον ΣΥΡΙΖΑ»


Επίσκεψη στη Θεσπρωτία πραγματοποιεί από το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χθες μίλησε στο 3ο Προσυνέδριο της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.
Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, δηλώνοντας πως κατά τη χθεσινή διαδικασία, δόθηκε το κοινωνικό στίγμα της ΝΔ και πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στον ΣΥΡΙΖΑ».
Παράλληλα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, για «έλλειψη τεκμηριωμένων πολιτικών που να βασίζονται στην κοινή λογική και να μην ταλαιπωρούν τους αδύναμους», ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, με αφορμή το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για
«μνημείο αναλγησίας και αποτυχίας απέναντι σε ανθρώπους που στέκονται για ώρες σε ουρές», ενώ χαρακτήρισε τον υπουργό «παντελώς αδύναμο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα» και καταλόγισε στην κυβέρνηση πως «δεν αναλαμβάνει ποτέ καμιά πολιτική ευθύνη».
Στη Θεσπρωτία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με κτηνοτρόφους οι οποίοι παρουσίασαν τα προβλήματά τους και μετέφεραν την ανησυχία τους για το μέλλον του κλάδου.
Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στη συνέχεια επισκέφτηκε το Ειδικό Σχολείο, ενώ συναντήθηκε και με πολίτες στην πλατεία της πόλης.
Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε επιτέλους την κοινωνική ευαισθησία, έστω κι αν δεν τη χαρίζει, όπως είπε, στον ΣΥΡΙΖΑ».
«Θα ήταν βέβαια πολύ καλύτερα αν είχε συναντηθεί μαζί της όταν ως υπουργός απέλυε κόσμο, εφάρμοζε σκληρές ταξικές πολιτικές, ή δήλωνε ότι η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση. Δυστυχώς για τον αρχηγό της ΝΔ, οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά πως ο ίδιος και το κόμμα του καταψήφισαν το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους που διένειμε η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2016» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Τώρα που μπήκε στην κοινωνικά ευαίσθητη εποχή της πολιτικής του διαδρομής, αναμένουμε το προφανές: Να αλλάξει στάση και να τοποθετηθεί τουλάχιστον θετικά για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος».
  Συντακτική ομάδα του eklogika.gr